Home Ενημερώσεις Συστάθηκε επιτροπή για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Πλωμάρι

Συστάθηκε επιτροπή για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Πλωμάρι

2557
0

Αρκετός κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τοπικής Κοινότητας Πλωμαρίου για τη σύσταση ομάδα πολιτισμού που θα ασχολείται με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, ανάμεσα τους και πρόεδροι συλλόγων, εκπρόσωποι φορέων κλπ.

Σε πρώτη φάση κατατέθηκαν αρκετές προτάσεις για διοργάνωση νέων εκδηλώσεων, αλλά και αναβίωση-αξιοποίηση-βελτίωση των παραδοσιακών εκδηλώσεων της περιοχής. Μια από τις προτάσεις που ξεχώρισε είναι η ανάληψη και επιμέλεια από εταιρεία που ειδικεύεται στο χώρο, της Γιορτής Ούζου στο Πλωμάρι για να περάσει σε άλλο επίπεδο η διοργάνωση και να κεφαλαιοποιήσει το Πλωμάρι το brand name και την επιτυχία που έχει το ούζο Πλωμαρίου παγκοσμίως.

Επίσης τονίστηκε ότι είναι αδιανόητο το Πλωμάρι μέχρι σήμερα να μην έχει συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του “Lesvos Food Fest”, όπως επίσης και η μη αξιοποίηση του ελαιολάδου για μια αντίστοιχη εκδήλωση όπως της Γιορτής Ούζου. Όλα αυτά θα συζητηθούν με τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Εξίσου σημαντική είναι και η συνεννόηση και επικοινωνία με τα χωριά και τους εκεί διοργανωτές εκδηλώσεων για να υπάρχει σωστός καταρτισμός προγράμματος εκδηλώσεων ώστε να μη συμπίπτουν ίδιες μέρες σημαντικές εκδηλώσεις με αποτέλεσμα το κοινό να μη μπορεί να τις επισκεφτεί όλες.

Αρκετά άτομα δήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στην πρώτη επιτροπή που δημιουργήθηκε για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί μια δεύτερη συνάντηση όπου θα κατατεθούν γραπτώς οι προτάσεις. Στη συνέχεια θα συσταθούν υπο-επιτροπές που θα είναι πιο εξειδικευμένες σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here