Home Αναρτήσεις Επισκεπτών Διευκρινήσεις για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ & Πολύμηνη κοροϊδία από τις αρχές για...

Διευκρινήσεις για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ & Πολύμηνη κοροϊδία από τις αρχές για τα βράχια που έπεσαν στα σπίτια

1061
0

Ένας από τους ιδιοκτήτες κτιρίων που υπέστησαν ζημιές από τις κατολίσθηση που συνέβη τον Νοέμβριο του 2018, κ. Γιώργος Χατζηδημητρίου, θέλησε μέσω του blog να κάνει κάποιες διευκρινήσεις για το δημοσίευμα που αναφέρεται στο αίτημα του Δημάρχου Μυτιλήνης κου Στρατή Κύτελη για απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ από τα σπίτια που χτυπήθηκαν και καταγγέλλει την πολύμηνη κοροϊδία και αδιαφορία από τις αρχές που κωλυσιεργούν να δώσουν λύση.

Η επιστολή του κου Χατζηδημητρίου:

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος όσον αφορά την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια που χτυπήθηκαν από τους βράχους στο Πλωμάρι στις 24 Νοεμβρίου 2018 που ζητά ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κος Στρατής Κύτελης θα ήθελα να αναφέρω προς αποφυγή διάδοσης ανακριβή πληροφοριών τα κάτωθι:

1ον Οι κύριες κατοικίες που υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές ήταν δυο και όχι τέσσερις όπως αναφέρει ο κος Δήμαρχος, καθώς τα αλλά δυο οικήματα που αναφέρονται είναι δυο αποθήκες. Η μια αποθήκη είναι ιδιοκτησίας μου και η άλλη είναι ιδιοκτησίας της κας Τυρανή Ιάσμης. Όσον αφορά δε τη χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος θα ήθελα να δηλώσω ότι τόσο εγώ όσο και η κα Τυραννή δεν εισπράξαμε ούτε ένα ευρώ καθώς και κανένα έμπρακτο ενδιαφέρον δεν είδαμε από τότε όχι μόνο από τον Δήμο αλλά ούτε και από καμία άλλη αρχή, πράγμα που θα έπρεπε να γίνει γιατί και δημότες είμαστε και πληρώνουμε κανονικά τους φόρους μας αλλά και Έλληνες πολίτες είμαστε. Αντιθέτως όμως μας έχετε στην κοροϊδία και στην αναμονή.

2ον Στο άλλο θέμα που θα ήθελα να σταθώ είναι στη δήλωση του κου Δήμαρχου όσον αφορά στην οικονομική μας αδυναμία για την απομάκρυνση των βράχων. Εδώ θα ήθελα να ρωτήσω τον κο Δήμαρχο εάν θεωρεί σωστό-νόμιμο-ακίνδυνο την απομάκρυνση των βράχων από το οικόπεδο μου με δική μου πρωτοβουλία ενώ εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο οι αρμόδιοι μας έχουνε κουράσει με μελέτες και με έξτρα μελέτες για την απομάκρυνσή τους γιατί το θεωρούν πράγμα πάρα πολύ επικίνδυνο. Αν τελικά τα βράχια τα απομακρύνω εγώ, ο Δήμος θα θεωρεί ότι έχει πράξει ότι χρειάζεται και ότι μπορούσε για να λύσει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα εντός των αρμοδιοτήτων του επιτελώντας το ρόλο του;

Κύριε Δήμαρχε περιμένω τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση
Γεώργιος Ι. Χατζηδημητρίου

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here