19.9.2018 21:00

ΒINTEO | Παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών για τις ακατάλληλες παιδικές χαρές της Χίου

Στόχος είναι από τις 140 σε όλο το νησί να αδειοδοτηθούν άμεσα οι 65

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών Βορείου Αιγαίου προκάλεσε το ζήτημα των ακατάλληλων παιδικών χαρών σε όλη τη γεωγραφική έκταση του νησιού, πρόβλημα για το οποίο ο Δήμος προσπαθεί να δώσει λύσεις από τις αρχές του χρόνου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του αντιδημάρχου Απ. Τζιώτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ο Εισαγγελέας Εφετών κάλεσε σε κατάθεση τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λ. Παπαλάνη προκειμένου να ενημερώσει για το ποιες από τις 140 παιδικές χαρές έχουν άδεια λειτουργίας.

«Σε όλο το νησί υπήρχαν 140 παιδικές χαρές για τις οποίες από την αρχή του χρόνου καταβάλλεται προσπάθεια να ξηλωθούν και να πάρουν νόμιμη άδεια λειτουργίας. Σήμερα έχουμε 21 αδειοδοτημένες παιδικές χαρές και άλλες 11 θα παραδοθούν μέχρι τα μέσα του άλλου μήνα και ακολουθούν κι άλλες μέσα από δύο μικρότερες εργολαβίες της τάξεως των 200.000 ευρώ και των 160.000 ευρώ. Στόχος μας είναι μετά την αξιοποίηση αυτών των χρηματοδοτικών εργαλείων να έχουν αδειοδοτηθεί 60 με 65 παιδικές χαρές», εξήγησε ο κ. Τζιώτης, επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρξει χωριό της Χίου χωρίς παιδική χαρά.

Σε ότι αφορά στην Εισαγγελική παρέμβαση το πιθανότερο σενάριο είναι να ζητηθεί η σφράγιση όσων παιδικών χαρών δεν είναι έχουν άδεια λειτουργίας κάτι για το οποίο δεν έχει μεριμνήσει μέχρι σήμερα ο Δήμος Χίου πέρα από 2 περιπτώσεις όπου σφραγίστηκαν 2 εγκαταστάσεις.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ