Στην ένταξη του Οδικού άξονα Ξινό Νερό- Αμμοχώρι, κομμάτι του κάθετου άξονα Φλώρινα – Πτολεμαίδα, την ολοκλήρωση του έργου κλειστό γυμναστήριο Φιλώτα, στις αποζημιώσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων καθώς επίσης και στα προβλήματα των ορεινών περιοχών αναφέρθηκε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνίαδης σε συνέντευξη τύπου. Ο κ. Αντωνιάδης αναφερόμενος στο οδικό δίκτυο τόνισε ότι πέρασε η ένταξη του έργου έτσι ώστε να μπορέσει η εγνατία να συνεχίσει τις μελέτες και να ολοκληρωθεί το έργο αυτό, έργο πνοής για την Φλώρινα, όπως το χαρακτήρισε σημειώνοντας ότι «μέχρι τέλη του 2023 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, να δημοπρατηθεί το έργο και να ξεκινήσουν οι εργασίες για να μπορέσουμε να το εντάξουμε ως έργο γέφυρα στο 6ο ΕΣΠΑ».

Όσον αφορά στο Κλειστό Γυμναστήριο του Φιλώτα ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι «δεσμεύτηκε ο Υπουργός και το κατάφερε να βρει από άλλα έργα τα χρήματα που χρειάζονται, της τάξεως του 1εκατ. ευρώ, για να ολοκληρωθεί το αθλητικό κέντρο στον Φιλώτα. Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις ο κ. Αντωνίαδης τόνισε ότι «θα δοθούν αποζημιώσεις για τα επιτραπέζια ροδάκινα και διεκδικούμε και για τα συμπύρηνα γιατί δεν είναι μεγάλο το ποσό. Θα δοθεί αποζημίωση και στους κτηνοτρόφους. Ευελπιστούμε και πιέζουμε για να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα».

Τέλος αναφερόμενος στα προβλήματα των κατοίκων των ορεινών περιοχών τόνισε ότι «ακούμε παράπονα ότι καθυστερούν να πάρουν τα ξύλα στα ορεινά χωριά και προμηθεύονται λίγα χωρικά. Εξήγησα ότι όλα αυτά είναι προγραμματισμένα από την προηγούμενη κυβέρνηση. Είχαμε πει να γίνει σύσκεψη με όλους τους για να συναντηθούμε με τον αρμόδιο υπουργό και να ζητήσουμε με τεκμηριωμένες προτάσεις να δίδονται περισσότερα ξύλα και νωρίτερα».

ert.gr