Η Ελευθερία Δούπλη αποτελεί τη μαθήτρια πρότυπο που ξεχώρισε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και όχι μόνον για την τελική της επίδοση που έφτασε τα 19080 μόρια βαθμολογία ικανή να τις ανοίξει κάθε πόρτα πανεπιστημιακής σχολής ακόμη και αυτήν της Ιατρικής. Η 38χρονη Ελευθερία υποψήφια των φετινών εξετάσεων είναι μητέρα τριών παιδιών και σύζυγος (πρεσβυτέρα) του εφημέριου της ΤΚ Κέλλης του δήμου Αμυνταίου Φλώρινας. Ζει στην ελληνική ύπαιθρο στο ακριτικό χωριό της Κέλλης και αυτό δε στάθηκε εμπόδιο να αριστεύσει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Όπως η ίδια λέει:

“Ονομάζομαι Ελευθερία Δούπλη είμαι πρεσβυτέρα και μητέρα τριών παιδιών, ζω στο χωριό Κέλλη του Δήμου Αμυνταίου, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Έλαβα μέρος στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις. Παίρνοντας απόφαση μετά από είκοσι χρόνια, όπου αποφοίτησα από το Λύκειο, να καθίσω και πάλι στα θρανία, γραφόμενη στο ΕΠΑ.Λ. Αμυνταίου.

Το παραπάνω εγχείρημα ακούγεται ιδιαίτερα δύσκολο για μια σύζυγο και μητέρα. Ο χρόνος είναι περιορισμένος και ο καταμερισμός του πολύ δύσκολος. Παρ’ όλα αυτά, η θέληση κι αγάπη για ότι κάνουμε, δίνει άλλο νόημα και περιεχόμενο στα πράγματα.

Πέρα, από τις καθημερινές δυσκολίες, η επαρχία παρουσιάζει τις δικές τις ιδιομορφίες και ιδιαιτερότητες, όπως ο τρόπος μετακίνησης και οι δραστηριότητες. Ωστόσο, ακόμα κι αυτά τα εμπόδια ξεπεράστηκαν. Ως εκ τούτου, έφτασα στον στόχο μου, δηλαδή στην συμμετοχή μου στις εξετάσεις διεκδικώντας μια θέση στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Οι κόποι κι οι αγώνες μου δικαιώθηκαν, τα αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Συγκέντρωσα 19080 μόρια, περικλείοντας ένα μεγάλο εύρος Σχολών μεταξύ αυτών και την Ιατρική. Δοξάζω κι ευχαριστώ των Θεό για την ψυχική αντοχή και την δύναμη που μου έδωσε σ’ αυτό το όμορφο και δύσκολο ταξίδι. Έπειτα, το σύζυγο και ιερέα π. Χρήστο Κεμανετζίδη, που παρά τις πολλές υποχρεώσεις στάθηκε δίπλα σ’ όλη αυτή την προσπάθεια, έχοντας την ευλογία και το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας πατρός Θεοκλήτου.

Δεν θα είχα φτάσει στο σημείο αυτό αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι που στήριξαν όλοι αυτή την προσπάθεια. Γι’ αυτό εκφράζω θερμές ευχαριστίες, στο διδακτικό προσωπικό του ΕΠΑ.Λ. Αμυνταίου, καθώς και στο διδακτικό προσωπικού του Φροντιστηρίου «Ορίζοντες» του κ. Γεώργιου Μπέλτση στο Αμύνταιο, για την περαιτέρω ενίσχυση.

Η αγάπη και η θέληση για ότι κάνουμε ξεπερνά τα εμπόδια. Ομορφαίνει τον αγώνα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουμε τα όνειρα και τους στόχους μας, αλλά με επιμονή και υπομονή να διεκδικούμε την εκπλήρωση τους.”

Το διαβάσαμε εδώ: lehovonews24.gr
Πηγή: eordaia.org