Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Α/βαθμιας επισημαίνει τα εξής για τα διαδικτυακά μαθήματα στο Νομό Κοζάνης :

α) Το ευχαριστήριο μήνυμα (από 30-3-2020) του Π.Δ.Ε Δυτικής Μακεδονίας ,όπου αναφέρεται για τις φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες που καταβάλουν όλοι οι εκπαιδευτικοί.

β) Το ευχαριστήριο μήνυμα (από 31-3-2020 )του Δ/ντη της Αθμιας Εκπ/σης Κοζάνης όπου αναφέρεται στην χωρίς προηγούμενο ενεργή συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών.

γ) Το δημοσίευμά του Πρωινού Λόγου (από 24-3-2020) με τίτλο Ο Νομός Κοζάνης πρωτοπορεί στη εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου μέχρι στιγμής καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί του Νομού Κοζάνης έχουν ανεβάσει 1678 διαθέσιμα μαθήματα(ως τις 16:00 το μεσημέρι της Τετάρτης), 720 στην πρωτοβάθμια και 965 στη δευτεροβάθμια. Αυτή είναι μια μορφή ασύγχρονης εκπαίδευσης με τα νούμερα να αποδεικνύουν τα γρήγορα αντανακλαστικά των εκπαιδευτικών της περιοχής μας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέχρι σήμερα 4/4/2020 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου e-class, οι Δάσκαλοι της Κοζάνης έχουν αναρτήσει πάνω από 3.558 διαθέσιμα μαθήματα.Επίσης πάνω από 180.000 χιλιάδες εκπαιδευτικοί έχουν εγγραφή στο πανελλήνιο σχολικού δίκτυο.

Οι συνθήκες και τα μέσα δυσκολεύουν απίστευτα το έργο τους, δεν τα χρησιμοποιούν όμως ως άλλοθι. Εργάζονται νυχθημερόν από τους υπολογιστές, τα τηλέφωνα, τα στελέχη εκπαίδευσης από τα σχολεία τους, γιατί καταλαβαίνουν πως τα παιδιά μας χρειάζονται στήριξη, ενίσχυση, ενθάρρυνση, αισιοδοξία. Κάνουν με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης το έργο τους.