Εντός συστήματος μπήκε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου η μονάδα 4 του ΑΗΣ Καρδιάς και η 4 του Αγίου Δημητρίου, με τη λειτουργία της μονάδας 3 και 5 αντίστοιχα στους ΑΗΣ Καρδιάς και Αγίου Δημητρίου να μην επαρκούν για τις ανάγκες της τηλεθέρμανσης των δύο πόλεων.

Οι αντιδράσεις του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα για την μειωμένη θερμική ισχύ με τη λειτουργία της μιας μόνο μονάδας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, είναι αναμενόμενες. Αλλά στο εξής θα είναι και μόνιμη επωδός, αφού ο λιγνίτης είναι ο τελευταίος που θα επιλέγεται από τη ΡΑΕ. Με 70, 05 οριακή τιμή συστήματος την Τρίτη ουσιαστικά καμιά μονάδα δεν θα έπρεπε να λειτουργεί.

Το πετρέλαιο θα καίει στο φουλ από τις επιχειρήσεις τηλεθέρμανσης των πόλεων και το κόστος θα φτάνει στον καταναλωτή μέχρι να σταματήσει εντελώς η λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και Καρδιάς. Και αυτό δεν φαίνεται να είναι καθόλου μακριά με τις ανακοινώσεις του προέδρου της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση στις 16 Δεκεμβρίου να φέρνουν την λυπητερή στον τόπο μας.

Χωρίς να υπάρχει καμία εναλλακτική για την θέρμανση των πόλεων και αναμένοντας τι; Να πληρώνει ο καταναλωτής πανελληνίως για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας; Όταν η ΔΕΥΑΚ αγοράζει με 7, 5 ευρώ τη μεγαβατώρα και την πουλά με 43, 5 ευρώ;

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Αγοράζει φτηνά και πουλάει ακριβά η ΔΕΥΑΚ την θερμική μονάδα

Η τηλεθέρμανση της Κοζάνης απειλείται -Μόνο η μονάδα 5 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου εντός συστήματος