Το ειδικό σχολείο Κοζάνης λειτουργεί για δεύτερη χρονιά στον Τετράλοφο. Πράγματι η τοπική κοινωνία το αγκάλιασε, οι γονείς είναι ευχαριστημένοι, υπάρχουν προδιαγραφές φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία. Αλλά υπάρχει και η απομόνωση από το κέντρο, με μαθητές από τα Σέρβια να μετακινούνται καθημερινά 40χλμ πήγαινε-έλα, όπως και η δυσκολία στη συνεκπαίδευση.

Ακόμα οι εργασίες στο εσωτερικό του κτιρίου της Αιανής  δεν άρχισαν. Ο λόγος είναι η λειτουργία δύο ακόμα δομών  ειδικής αγωγής στο ίδιο κτίριο. Το ειδικό εργαστήρι με 36 περίπου παιδιά και το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ με 25 παιδιά, το οποίο είχε διαβεβαιώσει η Κοινωφελής επιχείρησης ότι θα άλλαζε χώρο, κάτι που δεν έγινε.

Τα 16 παιδιά του ειδικού σχολείου Κοζάνης με προσωπική ευθύνη των διδασκόντων τους  πηγαίνουν στο δημοτικό του Αγίου Δημητρίου για τη συνεκπαίδευση, μια λύση μη ενδεδειγμένη, όταν στην Αιανής είχαν τη δυνατότητα να πηγαίνουν στο 13ο δημοτικό Κοζάνης με τα πόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos οι τεχνικές υπηρεσίες χρειάζονται τρεις μήνες για να ολοκληρώσουν τις εργασίες στο εσωτερικό του κτιρίου της Αιανής, χωρίς φυσικά την παρουσία μαθητών. Αν το ΚΔΑΠ ΜΕΑ μετακομίσει, τότε μόνο μπορεί να γίνουν εργασίες. Μέσα σε μια χρονιά δυστυχώς μπήκαν μόνο τα κουφώματα και έγινε η εξωτερική μόνωση.

Κουβέντα φυσικά για το οικόπεδο επί της οδού Φανερωμένης όπου θα στεγαστεί το νέο ειδικό σχολείο με τα παιδιά του ειδικού σχολείου να μένουν απομονωμένα  από την Κοζάνη στον φιλικό κατά τα άλλα Τετράλοφο.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Το Ειδικό Σχολείο Κοζάνης παραμένει στον Τετράλοφο – Ακόμα αναζητείται ο χώρος για το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Διασφαλισμένο οικόπεδο για το νέο ειδικό σχολείο Κοζάνης!!! –Ο δήμος Κοζάνης σκέφτεται τώρα τη νέα χρηματοδοτική περίοδο

Χωρίς κτίρια για φιλοξενία δομών ΑμΕΑ η Κοζάνη-Το ειδικό σχολείο στον Τετράλοφο, το ΚΔΑΠ σε ενοίκιο και το ειδικό εργαστήρι στον Άη Θανάση…