270
Τρεις προσκυνητές μπροστά στις κλειστές θύρες του Ναού | REUTERS/Amir Cohen

Κλειστός ο Ναός της Αναστάσεως διαμαρτυρία για τη φορολογική πολιτική

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2018, 15:46
Τρεις προσκυνητές μπροστά στις κλειστές θύρες του Ναού
|REUTERS/Amir Cohen

Κλειστός ο Ναός της Αναστάσεως διαμαρτυρία για τη φορολογική πολιτική

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2018, 15:46

Οι ηγέτες της Ελληνορθόδοξης, της Ρωμαιοκαθολικής και της Αρμενικής Εκκλησίας ανακοίνωσαν πως έκλεισαν τον Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ διαμαρτυρόμενοι κατά των νέων ισραηλινών φορολογικών μέτρων καθώς και ενός νόμου περί απαλλοτρίωσης ακινήτων.

Εκαναν ακόμη λόγο για μια «συστηματική και άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον των χριστιανών στους Άγιους Τόπους» .

Ο ναός έκλεισε γύρω στο μεσημέρι της Κυριακής και δεν έγινε σαφές για πόσο διάστημα θα παραμείνει κλειστός.

Αργότερα σήμερα, επιτροπή της ισραηλινής κυβέρνησης πρόκειται να εξετάσει νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στο κράτος να απαλλοτριώσει ακίνητα στην Ιερουσαλήμ τα οποία έχουν πωληθεί τα τελευταία χρόνια από εκκλησίες σε ιδιωτικές εταιρείες ακινήτων.

Οι Ισραηλινοί υπογραμμίζουν πως στόχος του νομοσχεδίου είναι να προστατευθούν μισθωτές κατοικιών από το ενδεχόμενο οι ιδιωτικές εταιρείες να μην παρατείνουν τις μισθώσεις τους. Οι Εκκλησίες, που είναι ιδιοκτήτες πολλών ακινήτων στην πόλη, λένε πως ένας τέτοιος νόμος θα τις δυσκολέψει να βρίσκουν αγοραστές για τα ακίνητά τους.

2018-02-25T114931Z_1999345127_RC119DDA14C0_RTRMADP_3_ISRAEL-PALESTINIANS-CHURCHES
Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’ διαβάζει την κοινή ανακοίνωση των εκκλησιαστικών ηγετών (REUTERS/Amir Cohen)

«Αυτό το φρικτό νομοσχέδιο αν εγκριθεί, θα καταστήσει δυνατή την απαλλοτρίωση των ακινήτων εκκλησιών», αναφέρεται σε ανακοίνωση των ηγετών της Ελληνορθόδοξης, της Ρωμαιοκαθολικής και της Αρμενικής Εκκλησίας.

Επιπλέον, οι ισραηλινές δημοτικές αρχές της Ιερουσαλήμ ακύρωσαν φορολογική εξαίρεση την οποία είχαν εμπορικές ιδιοκτησίες στην πόλη που ανήκουν σε Εκκλησίες και άρχισαν να ζητούν από τις Εκκλησίες να πληρώσουν αναδρομικά.

«Αυτό θυμίζει σε όλους μας νόμους παρόμοιας φύσης που είχαν εφαρμοστεί εναντίον των Εβραίων στη διάρκεια σκοτεινών περιόδων στην Ευρώπη», υπογραμμίζουν οι εκκλησιαστικοί ηγέτες.

Ο Ναός της Αναστάσεως βρίσκεται στην παλιά πόλη, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στο παλαιστινιακό τμήμα της που το Ισραήλ κατέχει εδώ και 50 χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...