239
Η Γκουλντ, πίσω αριστερά, θηλάζει την ώρα της κοινοβουλευτικής συζήτησης | YouTube

Καναδή υπουργός θήλασε στο Κοινοβούλιο την ώρα της συνεδρίασης!

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2018, 10:04
Η Γκουλντ, πίσω αριστερά, θηλάζει την ώρα της κοινοβουλευτικής συζήτησης
|YouTube

Καναδή υπουργός θήλασε στο Κοινοβούλιο την ώρα της συνεδρίασης!

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2018, 10:04

Τα παιδιά – και πόσο μάλλον τα μωρά – μπορούν και κλέβουν την παράσταση, ακόμη και από μια έντονη διαμάχη μέσα στο Κοινοβούλιο.

Ο κανόνας επιβεβαιώθηκε άλλη μία φορά στον Καναδά, την ώρα που το Κοινοβούλιο συζητούσε τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ψυχαγωγική χρήση.

Ενώ η υπουργός Υγείας Ζινέτε Πετιπά Τέιλορ απαντούσε σε ερωτήματα βουλευτών, λίγο πίσω της η βουλευτής των Φιλελευθέρων και υπουργός Δημοκρατικών Θεσμών Καρίνα Γκουλντ θήλαζε τον γιο της.

Η Γκουλντ ήταν η πρώτη ομοσπονδιακή υπουργός στον Καναδά που έφερε στον κόσμο ένα παιδί κατά τη διάρκεια της θητείας της. Πήρε μάλιστα τον νεογέννητο Ολιβερ στο γραφείο, όταν επέστρεψε σε αυτό, για να τον συστήσει στους συναδέλφους της και τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

Η υπουργός έδειξε ενθουσιασμένη από τα θετικά σχόλια που έγιναν στα κοινωνικά δίκτυα για την περίπτωσή της. «Καμία ντροπή δεν έχει ο θηλασμός! Το μωρό πρέπει να φάει και εγώ είχα ψηφοφορία», έγραψε.

Κάποιοι σχολιαστές επισήμαναν ότι η εικόνα μιας γυναίκας να θηλάζει δεν θα έπρεπε να είναι είδηση, ενώ άλλοι σημείωσαν ότι αυτή η ισορροπία εργασίας και μητρότητας δεν είναι κάτι που μπορούν τόσο εύκολα να έχουν όλες οι γυναίκες στον Καναδά.

Η Γκουλντ φαίνεται να είναι η πρώτη στον Καναδά που θηλάζει δημόσια μέσα στο Κοινοβούλιο, βαδίζει μάλιστα στον δρόμο άλλων γυναικών πολιτικών σε όλο τον κόσμο.

Το 2016 μια ισλανδή πολιτικός, η Ουνούρ Κονραντντότιρ θήλαζε το παιδί της κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης, ενλώ το ίδιο έχει συμβεί στο Ευρωκοινοβούλιο και πιο πρόσφατα στην Αυστραλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...