427
Γιάννης Μπουτάρης και Σταύρος Καλαφάτης κατά την ορκωμοσία τους τον Αύγουστο του 2014. Τώρα τέτοιες αβρότητες σπανίζουν | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/

Μπουτάρης κατά Καλαφάτη μέρος 2ον: «Είμαι σταρ – εσένα δεν σε βάζει ούτε η “Φωνή του Λαγκαδά”»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 09:31
Γιάννης Μπουτάρης και Σταύρος Καλαφάτης κατά την ορκωμοσία τους τον Αύγουστο του 2014. Τώρα τέτοιες αβρότητες σπανίζουν
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/

Μπουτάρης κατά Καλαφάτη μέρος 2ον: «Είμαι σταρ – εσένα δεν σε βάζει ούτε η “Φωνή του Λαγκαδά”»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 09:31

Ηταν την περασμένη εβδομάδα, στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης για το 2018, όταν καταγράφηκε ο πρώτος καβγάς ανάμεσα στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σταύρο Καλαφάτη –τότε ήταν οι θέσεις του δημάρχου για την ονομασία της ΠΓΔΜ. «Είστε χοντροκέφαλος, μην κάνετε τον χαζό» είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Μπουτάρης στον «γαλάζιο» αντίπαλό του.

Αυτή η αντιπαράθεση είχε και δεύτερο μέρος και μάλλον θα πρέπει να συνηθίζουμε σε αυτό το μοτίβο καθώς πλησιάζουμε πλέον στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Αυτή τη φορά ο κ. Καλαφάτης άσκησε κριτική στον δήμαρχο για την πολυσυζητημένη συνέντευξη που έδωσε μέσα σε οίκο ανοχής της πόλης. Ο κ. Καλαφάτης που κατέβηκε το 2014 με τη στήριξη της ΝΔ είπε ότι «η πόλη χρειάζεται δήμαρχο και όχι σταρ».

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του κ. Μπουτάρη, είπε πως δεν θα ασχοληθεί μετά όσα είπε για τις προσωπικές του (σεξουαλικές) επιδόσεις, καθώς τον ενδιαφέρουν οι δημαρχιακές του επιδόσεις.

«Δεν δίνεις συνέντευξη ως Γιάννης Μπουτάρης. Δεν θα σε καλούσε κανείς αν δεν ήσουν δήμαρχος. Λειτουργείς σαν σελέμπριτι και η πόλη δεν έχει ανάγκη από σταρ, έχει ανάγκη από δήμαρχο» επανέλαβε ο κ. Καλαφάτης.

«Εγώ μπήκα σταρ στο δήμο, δεν έγινα τώρα σταρ. Είμαι σταρ στα κρασιά, είμαι σταρ στα περιβαλλοντικά. Με ζηλεύεις που με βγάζουν οι New York Times και εσένα ούτε η “Φωνή του Λαγκαδά”. Είμαι σταρ και γι’ αυτό ανέβασα τον Δήμο», του απάντησε ο κ. Μπουτάρης.

Ο κ. Καλαφάτης επέμεινε και για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Είπε πως πρέπει να γίνει μία εις βάθος συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ θα πρέπει να συζητηθεί και η έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

«Ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος δεν ασκούν εξωτερική πολιτική, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε άποψη. Δεν σημαίνει ότι δεν οφείλουμε να έχουμε άποψη. Είμαστε εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και οφείλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα ενημερωμένοι και πληροφορημένοι», είπε ο κ. Καλαφάτης.

«Εσείς οι σεμνότυφοι κάντε μια βόλτα στα μπουρδέλα»

Σε μια άλλη δημόσια τοποθέτηση που προκάλεσε αίσθηση, ο κ. Μπουτάρης έδωσε μια καλή απάντηση σε όσους γενικά τον επέκριναν που έδωσε τη συνέντευξη μέσα σε οίκο ανοχής

«Οι οίκοι ανοχής είναι επάγγελμα αναγνωρισμένο. Ο δήμος εκδίδει τις άδειες των οίκων ανοχής. Δουλειά του δήμου είναι να φροντίζει για τις καλύτερες συνθήκες των πολιτών. Είπαμε στις κυρίες να πάνε σε μια περιοχή που έχει αποθήκες και γραφεία, γιατί εκεί που ήταν πριν υπήρχαν οικογένειες, πλακώνονταν οι γονείς με τους νταβατζήδες. Εσείς οι σεμνότυφοι κάντε μια βόλτα στα μπουρδέλα να δείτε τι τάξη και τι ευπρέπεια επικρατεί. Αν θέλετε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας μην πάτε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...