Δεκάλογος/ Η σουηδική Βίβλος για ευεξία και μακροζωία

Τα φρούτα και τα λαχανικά, λίγο γυμναστική, λίγο κρασί, οι θετικές σκέψεις, και η καλή παρέα αποτελούν κάποια από τα «μυστικά» που περιλαμβάνονται στην «Βίβλο της μακροζωίας» ενός σκανδιναβού γιατρού, που μετά την εκδοτική επιτυχία στη Σουηδία θα μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 χώρες

Protagon Team 10 Μαρτίου 2017, 12:02
1

Eυεξία και μακροζωία

Κάρτα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 από 11

wellness

Είναι γιατρός στο επάγγελμα με ειδίκευση στη δημόσια υγεία, κατάγεται από τη Σκανδιναβία και, γνωρίζοντας ότι η διάρκεια του ανθρώπινου βίου καθορίζεται κατά 25% από γενετικούς παράγοντες και κατά 75% από τον τρόπο ζωής, αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο πάνω στη μακροζωία. Για τον Μπέρτιλ Μάρκλουντ ο λόγος, συγγραφέα ενός πρωτοποριακού οδηγού για να αισθανόμαστε καλύτερα και, κυρίως, να ζούμε περισσότερο – έως και μια δεκαετία!

Έπειτα την εκδοτική επιτυχία που σημείωσε στη Σουηδία, αυτό το εγχειρίδιο της μακροημέρευσης πρόκειται να μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 χώρες, προσφέροντας σε εκατομμύρια αναγνώστες δέκα απλές και συγκεκριμένες συμβουλές για μια καλύτερη και υγιή ζωή. Ο χειρότερος εχθρός μας και κύριος στόχος μας στην καθημερινότητα είναι οι (χρόνιες) φλεγμονές, μια ύπουλη απειλή που αποσυντονίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς το αναγκάζει να βρίσκεται μονίμως σε υπερδιέγερση με αποτέλεσμα να καταλήγει να επιτίθεται σε υγιή κύτταρα του σώματος. Για να την καταπολέμησή τους, ωστόσο, φαίνεται πως αρκούν απλά πράγματα, τα φρούτα και τα λαχανικά, λίγο γυμναστική, λίγο κρασί, οι θετικές σκέψεις, η καλή παρέα.