ΕΚΤ: Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα

ΕΚΤ: Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα

Σε ένα περιβάλλον δυνητικής ανόδου των αποδόσεων, αλλά και πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί σε ορισμένα κράτη

ΕΚΤ: Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα
Το τελευταίο εξάμηνο παρατηρείται αύξηση των ανησυχιών για τη βιωσιμότητα του χρέους αναφέρει η εξαμηνιαία έκθεση της ΕΚΤ
για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα (FSR), σε ένα περιβάλλον δυνητικής ανόδου των αποδόσεων, αλλά και πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί σε ορισμένα κράτη.

«Τα ρίσκα για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα που προέρχονται από τις χρηματαγορές παραμένουν σημαντικά, κυρίως λόγω της πιθανότητας μιας περαιτέρω ταχείας αναπροσαρμογής στις διεθνείς αγορές σταθερού εισοδήματος», αναφέρει η ΕΚΤ στην έκθεσή της. «Μια τέτοια απότομη αναπροσαρμογή μπορεί να προέλθει από τις υψηλότερες αποδόσεις στις προηγμένες οικονομίες και, κυρίως, τις ΗΠΑ», σημειώνει.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια δυο φορές από το 2016 και για το 2017 προβλέπονται άλλες δύο αυξήσεις, καθώς οι δείκτες της ανεργίας και του πληθωρισμού παρουσιάζουν βελτίωση.

Αλλά και στην Ευρώπη, το ενδεχόμενο μιας εξόδου από την -άβολη για πολλούς- πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης γίνεται πιο ορατό, παρά τις επιφυλάξεις πολλών αξιωματούχων ότι τα ρίσκα για χαμηλό πληθωρισμό και πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, παραμένουν.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης