Ανοιχτός ο Σόιμπλε σε συζήτηση για την Ελλάδα στη γερμανική Βουλή

Ανοιχτός ο Σόιμπλε σε συζήτηση για την Ελλάδα στη γερμανική Βουλή

Εν τούτοις δήλωσε πως θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήματα

Ανοιχτός ο Σόιμπλε σε συζήτηση για την Ελλάδα στη γερμανική Βουλή
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
δήλωσε στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεπτικό δίκτυο ΑRD ότι δεν διστάζει να τεθεί στη διάθεση του γερμανικού Κοινοβουλίου για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη νέα δόση για την Ελλάδα. Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε, πάντως, ότι δεν έχει την εντύπωση ότι στην κοινοβουλευτική ομάδα Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα.

Αναφερόμενος στο θέμα της συμμετοχής ή μη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα είπε πως δεν βλέπει το λόγο να γίνει νέα ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή / Μπούντεσταγκ. Οι επικριτές του πάντως θεωρούν ότι θέλει να αποφύγει το θέμα, λόγω της προεκλογικής περιόδου. 

Κλείσιμο
Όπως υπογράμμισε, στη συνέχεια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, «στόχος αυτού του προγράμματος είναι να σταθεί η Ελλάδα και πάλι στα πόδια της μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, στα μέσα του ερχόμενου χρόνου. Να μπορεί να διασφαλίζει χωρίς περαιτέρω βοήθεια τη ρευστότητά της από τις χρηματαγορές.
Το ΔΝΤ αποφάσισε ένα πρόγραμμα, ωστόσο θα ξεκινήσει με την εκταμίευση χρημάτων όταν θα υπάρχει στο τέλος του προγράμματος μια νέα ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους βάσει των κανόνων του ΔΝΤ, τους οποίους εμείς οι Ευρωπαίοι όμως δεν θεωρούμε ως τους ενδεδειγμένους» και επισήμανε την ανάγκη να «μεταρρυθμίσει και να αναδιαρθρώσει η Ελλάδα την οικονομία της. Κάποια στιγμή η Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε θέση να σταθεί στα πόδια της και γι' αυτό εμείς χρηματοδοτούμε για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να το πετύχει αυτό. Το σημείο αυτό είναι κομβικής σημασίας, αλλά συχνά αποσιωπάται».

Πηγή: Deutschlandfunk
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης