Ποτάμι: Η απόφαση του Εφετείου επιβεβαιώνει τις θεμελιώδεις αρχές του ανθρωπισμού

Ποτάμι: Η απόφαση του Εφετείου επιβεβαιώνει τις θεμελιώδεις αρχές του ανθρωπισμού

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη δεν παραλείπει να ασκήσει κριτική στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τι διαβεβαιώσεις που όπως λέει έδωσε στον Ταγίπ Ερντογάν

Ποτάμι: Η απόφαση του Εφετείου επιβεβαιώνει τις θεμελιώδεις αρχές του ανθρωπισμού
Την ικανοποίηση του για την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών με την οποία απορρίφθηκε το δεύτερο αίτημα της Άγκυρας για την έκδοση των τριών εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών
, εξέφρασε πριν από λίγο με ανακοίνωση του το
Ποτάμι

Κλείσιμο
Στην ίδια ανακοίνωση το Ποτάμι δεν παραλείπει να ασκήσει κριτική στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
για τι διαβεβαιώσεις που φέρεται να έδωσε στον Ταγίπ Ερντογάν και παράλληλα σημειώνει ότι μετά και τη συζήτηση για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία, το Εφετείο απέδειξε με την απόφαση του ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και προασπίζεται τις θεμελιώδεις αρχές του ανθρωπισμού. 

Η ανακοίνωση του Ποταμιού έχει ως εξής:

«Από την αρνητική απόφαση του Αρείου Πάγου μέχρι τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών όχι μόνον δεν άλλαξε κάτι, απεναντίας επανήλθε η συζήτηση για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία, αλλά και η περιφρόνηση στην αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, με την υποβολή νέου "προσχηματικού" αιτήματος των τουρκικών αρχών.

Θυμίζουμε ότι το Ποτάμι, πρώτο είχε αναδείξει τη σημασία της υπόθεσης αυτής για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, καλώντας τον πρωθυπουργό Τσίπρα να μην κάνει δηλώσεις του τύπου "στη χώρα μας δεν είναι ευπρόσδεκτοι οι πραξικοπηματίες", ούτε να διαβεβαιώνει τον κ. Ερντογάν "ότι οι 8 θα εκδοθούν".

Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί έχουν ενισχυμένη θεσμικά προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία και δεν υπακούουν σε υπαγορεύσεις.

Και το Εφετείο, επιβεβαίωσε με την απόφασή του ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, προασπίζεται τις θεμελιώδεις αρχές του ανθρωπισμού και δεν κλείνει τα μάτια στον κίνδυνο να υποβληθούν σε βασανιστήρια και θανατική ποινή οι Τούρκοι εκζητούμενοι αξιωματικοί».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης