Το βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis

Το βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis

Στο βίντεο διακρίνονται τα μέλη της οργάνωσης να σπάνε με βαριοπούλες τα τζάμια του κτιρίου και να πετούν μπογιές - Αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου - «Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι μετά την επίθεση» σημειώνει η εταιρεία

Το βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis
Το βίντεο της επίθεσης του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis αναρτήθηκε πριν από λίγο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο βίντεο που έχει διάρκεια 1.19" διακρίνονται τα μέλη της οργάνωσης από τη στιγμή που φθάνουν έξω από τα γραφεία της εταιρείας στη Μεταμόρφωση, καταγράφεται η επίθεση τους με βαριοπούλες και μπογιές αλλά και η αποχώρηση τους μετά την ενεργοποίηση του συναγερμού.

Η επίθεση που πραγματοποίηθηκε σήμερα τα ξημερώματα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Novartis Hellas, έγινε ουσιαστικά στη σκιά του σκανδάλου που απασχολεί την ελληνική επικαιρότητα. 

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε ο Ρουβίκωνας, μέσω μακροσκελέστατου κειμένου που αναρτήθηκε στην ίδια ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Αφού στο κείμενο γίνεται μια αναλυτική, ιστορική και φιλοσοφική παρουσίαση του αγαθού της υγείας, της επίπτωσης του καπιταλισμού στον χώρο αυτό, αλλά και στο πώς έχει διαμορφωθεί σήμερα η παγκόσμια υγεία, ο συντάκτης ασχολείται με την υπόθεση Novartis, στην διεθνή της όμως μορφή. Αφιερώνει αρκετό χώρο στην ανάλυση των πρακτικών γενικά των φαρμακευτικών εταιριών, αλλά και ειδικά της εταιρίας αυτής, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης που διχάζει το πολιτικό σύστημα της χώρας. 

Κλείσιμο
Η πρώτη αναφορά στο «ελληνικό» μέρος του σκανδάλου, γίνεται στο «υστερόγραφο» της ανακοίνωσης, όπου οι συντάκτες του κειμένου δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά την συμπαράστασή τους στους εμπλεκόμενους πολιτικούς που βρέθηκαν εν τω μέσω της υπόθεσης από μαρτυρίες και μόνο ανώνυμων μαρτύρων. Επισημαίνεται δε ιδιαιτέρως, πως η πρακτική αυτή αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες: «Όσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες.

Μια πρακτική που, έως τώρα, εφαρμόζεται για αναρχικούς και άλλους κοινωνικούς αγωνιστές με τη μορφή ανώνυμων σημειωμάτων και τηλεφωνημάτων στην αντιτρομοκρατική η οποία όπως όλοι ξέρουμε δεν διαθέτει αναγνώριση κλήσης. Φανταζόμαστε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που αντέδρασαν για τους ανώνυμους μάρτυρες στην παρούσα υπόθεση, θα κάνουν το ίδιο την επόμενη φορά που θα στηθούν με ανάλογο τρόπο πολιτικές δίκες σε βάρος οποιουδήποτε. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να τους καλωσορίσουμε στο κομμάτι του κόσμου που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην “ανεξάρτητη” Ελληνική Δικαιοσύνη».

Το κείμενο πάντως καταλήγει με την απειλή πως «Με τον κλάδο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει».

Δείτε φωτογραφίες αλλά και το βίντεο της επίθεσης











Novartis Hellas: Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι μετά την επίθεση 
Την ιδιαίτερη ανησυχία της για την επίθεση μελών του Ρουβίκωνα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στα γραφεία της στη Μεταμόρφωση, εκφράζει η Novartis Hellas.


Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ διευκρινίζει πως δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές το κόστος των οποίων δεν έχει αποτιμηθεί πλήρως.

Η Novartis καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας, εκφοβισμού ή καταστροφικής πράξης και απευθύνει έκκληση στις ελληνικές αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να εγγυηθούν την ασφάλεια των ανθρώπων της, η προστασία των οποίων, όπως τονίζει η εταιρεία, αποτελεί προτεραιότητά.

«Η παροχή του ασφαλέστερου δυνατού εργασιακού περιβάλλοντος είναι δέσμευση της Novartis στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται», καταλήγει η εταιρεία.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης