Τον Πάπα Φραγκίσκο είδε ο Τραμπ - Με μαύρο πέπλο η Μελάνια

Τον Πάπα Φραγκίσκο είδε ο Τραμπ - Με μαύρο πέπλο η Μελάνια

«Τι τον ταΐζεις, πίτσα;» ρώτησε ο Πάπας την Μελάνια κι εκείνη συμφώνησε γελώντας - Οι δύο άντρες είχαν εγκάρδια χειραψία μπροστά στις κάμερες, όμως τα χαμόγελα ήταν λιγοστά και η αμηχανία έκδηλη

Τον Πάπα Φραγκίσκο είδε ο Τραμπ - Με μαύρο πέπλο η Μελάνια
Στο Βατικανό βρίσκεται το πρωί της Τετάρτης ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια, που φόρεσε μαύρο δαντελένιο πέπλο στο κεφάλι, όπως προστάζει η παράδοση των καθολικών.  

Οι δύο άντρες είχαν εγκάρδια χειραψία μπροστά στις κάμερες και το κλίμα ήταν θερμό, παρά τις έντονες ιδεολογικές τους διαφορές, κυρίως όσον αφορά το προσφυγικό. Η συνάντησή τους διήρκεσε είκοσι πέντε λεπτά και ακολούθησε η παραδοσιακή ανταλλαγή των δώρων

Κλείσιμο


Τον Τραμπ υποδέχθηκε στην αυλή του Βατικανού ο αρχιεπίσκοπος Γκέοργκ Γκανσουέιν. Ο Αμερικανός πρόεδρος φαινόταν αμήχανος καθώς εισήλθε στον μικρό ανελκυστήρα που τον οδήγησε στον τρίτο όροφο του Αποστολικού Παλατιού, την επίσημη κατοικία του πάπα, συνοδεία του Γκάνσουέιν και άλλων αξιωματούχων.

Μαζί με τον Τραμπ ήταν η σύζυγός του Μελάνια, η κόρη του Ιβάνκα, ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.

Ο πάπας δεν ήταν ιδιαίτερα γελαστός όταν χαιρέτησε τον Τραμπ έξω από το γραφείο του, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος είπε μόνο: «Είναι μεγάλη τιμή».

Χαιρετώντας την Μελάνια Τραμπ, ο Πάπας είπε γελώντας και δείχνοντας τον Τραμπ: «Τι τον ταΐζεις, πίτσα;» και εκείνη απάντησε επίσης γελώντας: «Πίτσα, ναι»!



Οι δύο άνδρες πόζαραν για φωτογραφίες, με τον πάπα να παραμένει σοβαρός την ώρα που ο Τραμπ χαμογελούσε στους δημοσιογράφους. 

Κατά την συνάντησή τους, ο Πάπας δώρισε στον Τραμπ τρία βιβλία, ένα για την οικογένεια, ένα για την χαρά του Ευαγγελίου, και ένα με θέμα το περιβάλλον - ακόμα ένα σημείο που διαφωνούν οι δύο άντρες: «Είναι για την φροντίδα του κοινού μας σπιτιού, του περιβάλλοντος», του είπε χαρακτηριστικά.

Η ατμόσφαιρα έμοιαζε αμήχανη και ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι στο παρελθόν πάπας και Τραμπ έχουν ανταλλάξει σκληρές δηλώσεις. Ο πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει πέρυσι ότι ένας άνθρωπος που σκέφτεται να χτίσει τείχη και όχι γέφυρες «δεν είναι χριστιανός», αναφερόμενος στη πρόθεση του Αμερικανού προέδρου να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο Τραμπ απάντησε ότι είναι «αισχρό» ο πάπας που εκπροσωπεί όλους τους καθολικούς να αμφισβητεί την πίστη του. «Αν και όταν το Βατικανό δεχθεί επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι είναι το απόλυτο τρόπαιο του ΙΚ, μπορώ να σας υποσχεθώ ότι ο πάπας θα εύχεται και θα προσεύχεται να είναι πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ», είχε επισημάνει στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Αρχικά ο Αμερικανός πρόεδρος δεν σκόπευε να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ρώμη κατά την περιοδεία του, κάτι που θεωρήθηκε προσβλητικό από κάποιους στο Βατικανό. Όταν άλλαξε γνώμη, το Βατικανό δέχθηκε να συναντηθεί με τον πάπα στις 8:30 το πρωί της Τετάρτης, μια ασυνήθιστη ημέρα και ώρα για επισκέψεις, καθώς ο ποντίφικας κάθε Τετάρτη στις 10:00 συναντάται με το κοινό στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Δείτε το βίντεο ολόκληρης της συνάντησης:




Η αυτοκινητοπομπή του Τραμπ, που βρίσκεται από χθες το απόγευμα στη Ρώμη, έφτασε στον Άγιο Πέτρο προκαλώντας κυκλοφοριακή ασφυξία στην ιταλική πρωτεύουσα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ιταλικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για τον τρίτο σταθμό της περιοδείας του Τραμπ που τον έχει ήδη οδηγήσει στη Σαουδική Αραβία, στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και στη Σικελία για να παραστεί στη σύνοδο των χωρών της Ομάδας των 7 (G7).


 Δείτε βίντεο: Τον Πάπα Φραγκίσκο είδε ο Τραμπ - Με μαύρο πέπλο η Μελάνια


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης