Δράμα χωρίς τέλος στη Μάνδρα: 20 νεκροί, δύο αγνοούμενοι και ανυπολόγιστες καταστροφές

Δράμα χωρίς τέλος στη Μάνδρα: 20 νεκροί, δύο αγνοούμενοι και ανυπολόγιστες καταστροφές

Ακόμα και τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά του «Χαμόγελου του Παιδιού» επιστρατεύτηκαν στις έρευνες - Την Κυριακή εντοπίστηκε η σορός 74χρονου Συνταγματάρχη εν αποστρατεία 

Δράμα χωρίς τέλος στη Μάνδρα: 20 νεκροί, δύο αγνοούμενοι και ανυπολόγιστες καταστροφές
Για πέμπτη ημέρα σήμερα οι κάτοικοι στη Μάνδρα πάλευαν ολομόναχοι στη βροχή να περισώσουν ο,τι μπορούν, ενώ την ίδια ώρα τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν την σορό ενός ακόμη θύματος των φονικών πλημμυρών και εξακολουθούν να ερευνούν για ακόμα δύο αγνοούμενους. 

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Το ραδιόφωνο που τα σπάει!! - Πατήστε εδώ να ακούσετε LIVE


Η σορός του 74χρονου άντρα, που οι συγγενείς του στο Θριάσιο όπου μεταφέρθηκε αναγνώρισαν έναν από τους αγνοούμενους, εντοπίστηκε κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας, στην ίδια περιοχή όπου χθες είχε εντοπιστεί και η σορός του 38χρονου οδηγού φορτηγού Γιάννη Ρούμελη. Πρόκειται για τον συνταγματάρχη εν αποστρατεία,  Δημήτριο Γούτο που το πρωί της Τετάρτης είχε βγει για κυνήγι και ο οποίος εντοπίστηκε σε πρανές σκεπασμένος με λάσπη και φερτά υλικά. Είναι το 20ό θύμα αυτής της φονικής πλημμύρας
που έπληξε τη Μάνδρα και την Νέα Πέραμο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για δύο ακόμα συνανθρώπους μας που αγνοούνται από το πρωί της περασμένης Τετάρτης, όταν και ξέσπασε η φονική κακοκαιρία.
Κλείσιμο



Η σορός του 70χρονου άντρα εντοπίστηκε σήμερα με την βοήθεια ενός από τους δύο ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους του «Χαμόγελου του Παιδιού», που έχουν «επιστρατευτεί» στις έρευνες στην Μάνδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έγινε δυνατόν να απομακρυνθεί ένα βυτιοφόρο, από το οποίο υπήρχε μάλιστα και διαρροή προπανίου, ο σκύλος μπόρεσε να εντοπίσει ότι εκεί υπήρχε κάποιος άνθρωπος. Η πρωινή βροχή συνετέλεσε ώστε να απομακρυνθούν αρκετές λάσπες και φερτά υλικά και αμέσως μετά έγινε δυνατόν να εντοπιστεί ο άνθρωπος.

Ο Ανέστης Ζεϊμπέκης, συγγενής ενός από τους δύο αγνοούμενους, μίλησε στο δελτίο του Σκάι για τον ανιψιό του Σωτήρη Πίνη, 30 χρονών, οδηγό φορτηγού, που τα ίχνη του χάθηκαν από το πρωί της Τετάρτης. Ο πατέρας του τον καλούσε στο κινητό από τις 10 το πρωί, όταν το κινητό λειτουργούσε ακόμη, ενώ μισή ώρα αργότερα, το σήμα χάθηκε. «Έχουμε ελπίδες γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, μέχρι να τον βρούμε θα ψάχνουμε», λέει για τον νέο άνθρωπο που χάθηκε, αν και ήδη έχουν ψάξει όπου μπορούσε κανείς να φανταστεί...

Την έκτη ημέρα μετά την καταστροφή πάντως, φαίνεται πως κινητοποιήθηκε το υπουργείο Υγείας και από αύριο Δευτέρα θα υπάρχει στην περιοχή ιατρείο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχης. Το ιατρείο θα λειτουργεί από τις 08:30 έως τις 13:30 και θα είναι στελεχωμένο από έναν μόλις γενικό γιατρό. Την Τρίτη και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν εκεί δωρεάν αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, ενώ την Τετάρτη και την Παρασκευή θα υπάρχει στο ιατρείο και παιδίατρος.



Οι λέξεις που χαρακτηρίζουν όσα νιώθουν οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής καταιγίδας είναι οργή, αγανάκτηση, θλίψη και πόνος. Οι άνθρωποι που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα κάτω από τόνους λάσπης και νερού αναζητούν τους υπαίτιους της τραγωδίας και απαιτούν άμεση απονομή δικαιοσύνης.



«Όποιος φταίει αυτή τη φορά θα πληρώσει. Θα στραφούμε κατά παντός υπευθύνου. Δυστυχώς τελειώσαμε άσχημα. Ο τρίτος των αγνοουμένων που μετέφεραν στο Θριάσιο ήταν το δικό μας το παιδί», λέει η θεία του άτυχου 38χρονου οδηγού φορτηγού Γιάννη Ρούμελη, Κατερίνα Ρούμελη.

Το τελευταίο διήμερο εντοπίστηκαν συνολικά τέσσερις σοροί. Στις 9 το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε ο πρώτος νεκρός μέσα στο αμαξοστάσιο του Δήμου δίπλα στο μπαζωμένο ρέμα ενώ λίγο μετά τις 11 οι Λιμενικοί εντόπισαν δύο ακόμη σορούς σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων στον κόλπο  της Ελευσίνας στην εκβολή του Σαρανταπόταμου.  Η μια από τις σορούς είχε σφηνωθεί σε  βράχια και για να ανασυρθεί χρειάστηκε η συνδρομή των αντρών της ομάδας υποβρύχιων καταστροφών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης