Eργασία και χαρά: Mικρά μυστικά διακόσμησης για να κάνεις το γραφείο σου πιο όμορφο

Eργασία και χαρά: Mικρά μυστικά διακόσμησης για να κάνεις το γραφείο σου πιο όμορφο

Γιατί είναι σημαντικό να είναι όμορφος ο χώρος που εργάζεσαι, εντός σπιτιού.

c64433369e89c4fa39a44b860e68e9a4
21bd1fc55a68497c7cc61b211690c68b
4d3f777f422feaee90dc55bde5cbf140

Εργασία και χαρά; Κι όμως, μπορείς να τα συνδυάσεις! Αρκεί να διακοσμήσεις το γραφείο του σπιτιού σου όπως σού αρέσει. Επιπλέον, το δημιουργικό κομμάτι της διαδικασίας θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τη μελαγχολία που ακολουθεί η συνειδητοποίηση του ότι πρέπει να δουλέψεις και από το σπίτι σου. Πάμε να δούμε μικρά, απλά και πρακτικά deco tips που θα κάνουν αυτόν τον άχαρο χώρο του σπιτιού σου λίγο πιο όμορφο.

Think in the box
Η οργάνωση είναι το Α και το Ω ενός χώρου εργασίας – ειδικά όταν χώρος εργασίας ίσον μια στριμωγμένη γωνιά στο δωμάτιό σου. Όσα αντικείμενα δεν θα ήθελες να έχεις σε κοινή θέα, π.χ. λογαριασμούς που έχεις εξοφλήσει και επαγγελματικές κάρτες, τακτοποίησέ τα σε κουτιά. Έξω από κάθε κουτί πρόσθεσε μια ετικέτα που θα αναγράφει το περιεχόμενό του.
Καθεστώς διαφάνειας
Τα έγγραφα που θέλεις να διατηρήσεις σε άψογη κατάσταση, π.χ. κάποια πιστοποίηση σπουδών ή μια βεβαίωση της εφορίας, μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε διαφάνειες και να τα ταξινομήσεις σε ντοσιέ ή κλασέρ, με διαχωριστικά ανά κατηγορία. Αν δεν τα χρειάζεσαι «ακέραια», μπορείς να τα τρυπήσεις με διακορευτή και να τα περάσεις κατευθείαν στο ντοσιέ.

Γρήγορα, στον πίνακα!
Καλές οι ηλεκτρονικές ατζέντες, αλλά σε κάποιες στιγμές θέλεις, απλά, να ξεκολλήσεις τα μάτια σου από την οθόνη! Τότε, θα προτιμούσες μια υπενθύμιση με τον παραδοσιακό τρόπο – βλέπε post-it. Μπορείς να τα καρφιτσώνεις σε πίνακα με φελλό ή να τα στερεώνεις με μαγνητάκια.
Ψήφισε λευκό…
για το χρώμα των τοίχων. Και θα φωτίσει το δωμάτιο και θα λειτουργήσει ως καμβάς όπου μπορείς να παίξεις με ζωηρόχρωμα αξεσουάρ.
Πες «ναι» στην ανατροπή!
Ακόμη κι αν σου αρέσει περισσότερο το μοντέρνο στυλ, μη διστάσεις να εντάξεις στη διακόσμηση ένα έπιπλο ή αντικείμενο σε διαφορετικό ύφος. Όπως όταν συνδυάζεις ένα απλό φόρεμα από το Zara με ένα εντυπωσιακό ρετρό κολιέ.
Τα φυτά… εμπνέουν
Μερικά γλαστράκια στο δωμάτιο θα προσθέσουν χρώματα και αρώματα. Αρκεί να ξέρεις ότι θα είσαι συνεπής στην περιποίησή τους. Γιατί όπως προειδοποιεί και το Φενγκ Σούι, τα ξερά φυτά φέρνουν αρνητική ενέργεια.