Quantcast

13 ΚΑΕ για τον Ολυμπιακό: «Αυτοκτονική απόφαση - Χρειάζονται αλλαγές στο ελληνικό μπάσκετ»

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για το μέλλον του Ολυμπιακού, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ, με τη θέση της ομάδας του Πειραιά να μην κατέβει να αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ για τον απογευματινό (19:00) πρώτο αγώνα των πλέι οφ της Basket League απέναντι στον Παναθηναϊκό να είναι σε κεντρικό πλάνο στην επικαιρότητα.

Η αθλητική εφημερίδα Live Sport μίλησε με 13 ανθρώπους από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος για το πώς αξιολογούν την πιθανότητα υποβιβασμού του Ολυμπιακού στην Α2.

Αναλυτικά οι απαντήσεις που δόθηκαν:

Μάνος Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός - Πρόεδρος): «Θέλουμε πρώτα να δούμε τι θα πράξει ο Ολυμπιακός και μετά θα τοποθετηθούμε».

Μάκης Αγγελόπουλος (ΑΕΚ - Μεγαλομέτοχος): «Η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι πρόκειται για αυτοκτονική απόφαση. Σαν να πυροβολώ τα πόδια μου. Δεν βρίσκω λογική. Ούτε μπορεί να σε παρασύρουν οι οργανωμένοι σε κάτι τέτοιο. Πρέπει να ρωτήσεις το σύνολο των οπαδών. Δεν μπορείς στο τέλος της σεζόν να απαιτείς από τους άλλους 13 να αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού. Θα ήταν σεβαστή η άποψη του Ολυμπιακού αν έλεγε στην αρχή ότι με αυτούς τους όρους δεν κατεβαίνω. Υπέγραψε όμως την προκήρυξη και τώρα ζητά να αλλάξουν οι κανόνες. Αυτό δεν δείχνει σεβασμό ούτε στη Λίγκα, ούτε στις άλλες 13 ομάδες».

Ανδρέας Πολέμης (Περιστέρι - Α’ Αντιπρόεδρος): «Έγιναν και καταγράφησαν προτάσεις οι οποίες είναι δεσμευτικές, γιατί πράγματι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Συμφωνούμε όλοι σε αυτόν. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα δικαίωμα να λαμβάνει μια τέτοια απόφαση, που καταδικάζει τόσο την ίδια την ομάδα του όσο για το ελληνικό μπάσκετ. Θεωρούμε ότι ήταν μια ειλημμένη απόφαση που είχαν πάρει ήδη και προσπαθούσαν τεχνηέντως να διακόψουν το πρωτάθλημα. Ένας άνθρωπος που έχει επενδύσει στο άθλημα, όπως είναι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι που έχουν επενδύσει τόσα στο μπάσκετ, να παίρνουν τέτοια απόφαση, στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο».

Ευάγγελος Λιόλιος (Προμηθέας-Μεγαλομέτοχος): «Το γεγονός ότι δεν κατεβαίνει μια ομάδα σε έναν αγώνα πρωταθλήματος είναι αποτέλεσμα μιας ολόκληρης διαδικασίας, που εκτυλίσσεται καθολη τη διάρκεια της σεζόν και για την οποία είμαστε όλοι υπόλογοι. Φταίμε όλοι για αυτό που συμβαίνει και είμαι σίγουρος ότι επίκεινται δραματικές αλλαγές τους επόμενους μήνες».  

Μπάνε Πρέλεβιτς (ΠΑΟΚ-Πρόεδρος): «Δεν κρίνω σκόπιμο να σχολιάσω το ζήτημα. Διότι δεν συμμετείχα σε κανένα από τα τελευταία Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ και θα ήταν έλλειψη σεβασμού προς όσους συμμετείχαν, αλλά κυρίως γιατί θεωρώ ότι δεν θα  προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί». 

Σπύρος Μπούμπουρας (Ήφαιστος-Πρόεδρος): «Η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να πάρει τις αποφάσεις της και όπως κρίνει να τις εκτελέσει. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε εκφράσει πολλάκις πώς θέλουμε να παίζουμε σε ένα πρωτάθλημα με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων ομάδων καθώς έτσι αναβαθμίζεται το προϊόν και κάνει όλους εμάς -που έχουμε φιλοδοξίες- καλύτερους».

Θόδωρος Καρατζάς (Χολαργός-Πρόεδρος): «Είναι πλήγμα για το ελληνικό μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός είναι μια επίλεκτη ομάδα και εν πάση περιπτώσει, χρειάζεται να αγωνίζεται στη Basket League και να μην υποβιβαστεί στην Α2. Αυτή η απόφαση μας στεναχωρεί όλους». 

Δημήτρης Γουλιέλμος (Άρης-Μεγαλομέτοχος): «Ο Άρης παρέδωσε ένα ελληνικό μπάσκετ, το οποίο χαιρόσουν να το βλέπεις και το οποίο έφερε επιτυχίες στη χώρα σε Εθνικό και σε συλλογικό επίπεδο και από την άλλην το πήραν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός και το έκαναν σαν τα μούτρα τους. Είναι ντροπή το μπάσκετ και το πρωτάθλημα να αντιμετωπίζεται ως κόντρα δύο συλλόγων. Το πρωτάθλημα είναι εθνικό, δεν είναι δύο ομάδων. Όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν παράπονα, αλλά το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη τους πάντες. Προσπαθήσαμε να τα βάλουμε σε μια σειρά, ίσως με μεγάλη καθυστέρηση, ίσως όχι στο βαθμό που θα μπορούσαμε αλλά είναι δύσκολο να γίνει κάτι περισσότερο τη δεδομένη στιγμή. Η πιθανή αποχώρηση του Ολυμπιακού θα είναι τεράστια απώλεια για το πρωτάθλημα».

Κωστής Ζομπανάκης (Ρέθυμνο-Μεγαλομέτοχος): «Πιστεύω ότι και οι μεν και οι δε, δεν έχουν έντονο ενδιαφέρον για την Α1, πέρα από τον ανταγωνισμό μεταξύ τους και τα έσοδα που έχουν από αυτόν τον ανταγωνισμό. Όπως φυσικά και για την Ευρωλίγκα. Και για να είμαι ειλικρινής, για αυτούς τους λόγους εξ αρχής πίστευα ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κατέβει να αγωνιστεί».  

Γιώργος Χριστοδουλόπουλος (Πανιώνιος-Μεγαλομέτοχος και πρόεδρος): «Εάν τελικά ο Ολυμπιακός αποφασίσει να μην αγωνιστεί εναντίον του Παναθηναϊκού, πέρα από τον Ολυμπιακό και το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ θα υποστεί ένα σοβαρό πλήγμα στο γόητρο του. Τα αιτήματα του Ολυμπιακού για βασικά ζητήματα πάνω στα οποία χρειάζεται να γίνουν ριζικές αλλαγές στο ελληνικό μπάσκετ είναι δίκαια και σωστά κι υπάρχει ταύτιση απόψεων με σχεδόν όλες τις ΚΑΕ, αλλά καμία ΚΑΕ δεν μπορούσε να δεχτεί την απαίτηση του Ολυμπιακού σχετικά με τον χρόνο και τον τρόπο που θα συμφωνηθούν αυτές». 

Αλέξανδρος Θεοδώρου (Κύμη-Μεγαλομέτοχος και Πρόεδρος): «Σεβόμαστε και κατανοούμε τα παράπονα και τους προβληματισμούς όλων  των ομάδων, αφού το φετινό πρωτάθλημα είχε αναμφίβολα πολλές δυσλειτουργίες. Αυτό που προέχει όμως αυτήν την στιγμή είναι να κάνουμε όλοι κάποιες υποχωρήσεις έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά το πρωτάθλημα. Για αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να το ξανασκεφτεί και να αγωνιστεί τελικά κανονικά στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Για το καλό του αθλήματος οφείλουμε να βάλουμε στην άκρη τον εγωισμό μας!» 

Γιάννης Ψαρράκης (Λαύριο-Πρόεδρος): «Αυτό που λένε ότι είναι επιλογή του κάθε ενός αν θα κατέβει ή όχι, εν προκειμένω δεν είναι απολύτως σωστό. Οι επιλογές μεγάλων ομάδων, όπως ο Ολυμπιακός, έχουν αντίκτυπο σε όλες τις άλλες και το πρωτάθλημα. Έχουμε ήδη μια ομάδα που υποβιβάστηκε εξαιτίας εξωαγωνιστικών λόγων, εμείς το Λαύριο και τώρα θα έχουμε ακόμη μια. Υποβαθμίζει το προϊόν αυτή η κατάσταση και οι συνέπειες θα είναι μεγάλες. Αν κάποιος έχει αντιρρήσεις, όπως όλοι έχουμε, μπορεί να εκφράσει αλλά θα πρέπει περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουμε σε αλλαγές. Δεν εκτίθεται μόνο η μία ομάδα, αλλά όλοι μας». 

Μιχάλης Μελλής (Κολοσσός-εκ των μετόχων): «Είναι στενάχωρη αυτή η κατάσταση. Θεωρούμε ότι θα στοιχίσει στη Λίγκα, εάν πράγματι ο Ολυμπιακός δεν κατέβει στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και υποβιβαστεί».