Quantcast

Αγνοείται 61χρονος οδηγός στα Χανιά - Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κρήτη

Ώρες αγωνίας για 61χρονο στον Εμπρόσνερο του δήμου Αποκορώνου ο οποίος χάθηκε με το αυτοκίνητό του, στα νερά ορμητικού χειμάρρου.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι εντοπίστηκε άδειο το αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαινε ο 61χρονος κτηνοτρόφος.

Το όχημα εντοπίσθηκε σε σημείο του ποταμού Βατουδιάρη, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Ο 61χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, κινείτο με αγροτικό αυτοκίνητο και στην προσπάθειά του να προσεγγίσει σημείο που είχε τα πρόβατά του, σε αγροτικό δρόμο στο χωριό Εμπρόσνερος Αποκορώνου.παρασύρθηκε από τον χείμαρρο και έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, αλλά και στα λιμάνια εξακολουθεί να δημιουργεί η κακοκαιρία “Ωκεανίς”, που πλήττει ολόκληρη την χώρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας η κυκλοφορία γίνεται μόνο με τη χρήση αλυσίδων, ενώ σε άλλα σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Δείτε αναλυτικά που εντοπίζονται τα προβλήματα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την Τροχαία

Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης οδηγού στην εθνική οδό

Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί, για απεγκλωβισμό οδηγού - Κλειστή η εθνική οδός σε αρκετά σημεία

Ο οδηγός ενώ κινείτο στην εθνική οδό, στο ύψος του Βαμβακόπουλου, εγκλωβίστηκε στο σημείο, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, ενώ χρειάσθηκε η συνδρομή διασωστών για τον απεγκλωβισμό του.

Κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας του Κερίτη στα Χανιά - Εκκενώθηκαν δύο σπίτια

Η γέφυρα του Αλικιανού ήρθε και πάλι αντιμέτωπη με την κακοκαιρία, με την κατάσταση αυτή τη φορά να είναι πιο σοβαρή - Η Αντιπεριφέρεια Χανίων διέταξε να εκκενωθούν τα σπίτια που είναι στην πλαγιά του βουνού

Η γέφυρα έχει υποστεί καθίζηση και ένα τμήμα της έχει καταρρεύσει ενώ τα ορμητικά νερά θέτουν για άλλη μία φορά σε κίνδυνο τα θεμέλια της γέφυρας. Τα συνεργεία μεταφέρουν ογκώδεις βράχους, προκειμένου να αλλάξουν για άλλη μία φορά τη ροή του ποταμού, ώστε να μην καταρρεύσει η γέφυρα από τα ορμητικά νερά.

Τα δύο σπίτια που βρίσκονται στην πλαγιά του βουνού, είναι σε άκρως επικίνδυνο σημείο, οπότε όπως ενημέρωσε το flashnews.gr, o Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, αποφασίστηκε να εκκενωθούν, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν από τις έντονες βροχοπτώσεις. Την ίδια στιγμή στο Ορθούνι, η Πυροσβεστική κλήθηκε να βγάλει από δύο πλημμυρισμένα σπίτια ηλικιωμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η γέφυρα στο Φουρνέ, είναι σε κακή κατάσταση για αυτό το λόγο, η Αντιπεριφέρεια Χανίων, αποφάσισε από τη διασταύρωση της γέφυρας του Αλικιανού προς Φουρνέ, Φουρνές-Λάκκοι, Φουρνές-Μεσκλά, Φουρνές –Σκινές και Σκινές-Ανατολικό Σέλινο, να διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς, οι κατολισθήσεις είναι συνεχείς.

Ήδη τα μηχανήματα επιχειρούν και πραγματοποιούν προσωρινές διανοίξεις, ενώ όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, παρακαλούνται οι οδηγοί και οι πολίτες να μην παραμερίζουν τις σημάνσεις που έχουν τοποθετηθεί σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Την ίδια στιγμή, στο Συρίλι του δήμου Πλατανιά, ένα κομμάτι της γέφυρας έχει καταρρεύσει με την διέλευση στο σημείο να έχει απαγορευτεί.

Τα σπίτια που εκκενώθηκαν

Kρήτη: «Ποτάμι» από την κακοκαιρία η εθνική οδός - Kατολισθήσεις και πλημμύρες

Σοβαρά προβλήματα επί του ΒΟΑΚ προκαλεί η κακοκαιρία που πλήττει από την Κυριακή την Κρήτη με καταρρακτώδεις βροχές, σχεδόν σε όλο το νησί.

Από χθες το βράδυ, σε όλο το μήκος της εθνικής οδού του νησιού, σημειώνονται κατολισθήσεις, ενώ βράχοι έχουν αποκολληθεί και μένουν πάνω στο οδόστρωμα, προκαλώντας διακοπή της κυκλοφορίας.

Σημαντικές κατολισθήσεις, πρανών και βράχων, καταγράφονται στις Σίσες, αλλά και στην Σκεπαστή.

Την ίδια ώρα, τα νερά έχουν σχηματίσει ένα ποτάμι πάνω στο οδόστρωμα, στο τμήμα.Ηράκλειο - Ρέθυμνο, στο ύψος του Φόδελε αλλά και σε άλλα σημεία εγκυμονώντας κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στον δρόμο Ηρακλείου - Μοιρών, καθώς στο ύψος της Σταυρακιανής Καμάρας πριν το Σίβα, το βουνό «κατεβάζει» λάσπη.

Απροσπέλαστος και πολύ επικίνδυνος είναι ο επαρχιακός δρόμος Φόδελε - Μάραθος.

Στα επικίνδυνα σημεία έχουν σπεύσει μηχανήματα της Περιφέρειας Κρήτης και άνδρες της Τροχαίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα συνεχιστούν μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης 26/02/2019, ιδιαίτερα στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Χανίων.

Ήδη παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο από κατολισθήσεις και παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, και να ενημερώνονται από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα για την βατότητα του οδικού δικτύου. Καλό είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Όλο το προσωπικό και τα διαθέσιμα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας βρίσκονται επί έργω και παρεμβαίνουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κυρίως στον ΒΟΑΚ. Επισημαίνεται για ακόμα μία φορά ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται από τους οδηγούς στις διασταυρώσεις δρόμων με χείμαρρους, στις λεγόμενες «ιρλανδικές» διαβάσεις, που λόγω της έντονης απορροής δεν θα πρέπει να διασχίζονται.

Ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη μέχρι και το πρωί της Τρίτης

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη (βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού), θα συνεχιστούν έως και το πρωί της Τρίτης 26/02. Η Δυτική Κρήτη θα δεχτεί και πάλι πολύ μεγάλα ποσά βροχής. Με δεδομένα τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, και τον κορεσμό του εδάφους σε νερό, συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή σε μετακινήσεις και εξωτερικές εργασίες. Στον Χάρτη 1 φαίνεται η κατανομή του ολικού υετού (βροχή/χαλάζι/χιόνι), έως και το πρωί της Τρίτης 26/02.

Όσον αφορά την υπόλοιπη χώρα, βροχές αναμένονται στην Νοτιοανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, και το Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στο Νότιο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά, και από τις πρώτες ώρες της Τρίτης 26/02 θα περιοριστούν ως επί το πλείστον στην Κρήτη.

Χάρτης 1. Η κατανομή ολικού υετού (βροχή/χαλάζι/χιόνι), έως και το πρωί της Τρίτης 26/02.

Απαγορευτικό απόπλου ισχύει για πολλά λιμάνια και δρομολόγια. Όπως φαίνεται στον Χάρτη 2, οι θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας 25/02, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται την Τρίτη 26/02. Τέλος, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο την Τρίτη 26/02 αλλά και την Τετάρτη 27/02.

Χάρτης 2. Οι περιοχές όπου οι άνεμοι θα ξεπεράσουν τα 8 μποφόρ τη Δευτέρα 25/02.

Συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση στη Σαμοθράκη

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει η Σαμοθράκη, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία “Ωκεανίς”, αφού οι χιονοπτώσεις δημιούργησαν πολύ σοβαρά προβλήματα στο νησί.

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει η Σαμοθράκη, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία “Ωκεανίς”, αφού οι χιονοπτώσεις δημιούργησαν πολύ σοβαρά προβλήματα στο νησί.

Τα συνεργεία δεν μπορούσαν το Σάββατο να ανοίξουν τους δρόμους, αφού λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν υπήρχε ορατότητα και το χιόνι πλησίαζε ακόμα και τα 2 μέτρα σε κάποια σημεία.

Έτσι η Χώρα, τα Αλώνια και η Παλαιάπολη με την Καμαριώτισσα ήταν αποκλεισμένα και δεν επικοινωνούσαν.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας επισημαίνει την δύσκολη κατάσταση που περνάει το νησί με αυτή τη νέα δοκιμασία.

“Aντιμετωπίζουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, με μεγάλη χιονόπτωση μετά από δεκαπενταετία. Τα συνεργεία με μεγάλες προσπάθειες επιχείρησαν από το Σάββατο αλλά η έλλειψη ορατότητας καθιστούσε αδύνατη την κίνησή τους. Το ξημέρωμα της Κυριακής όλα τα διαθέσιμα μέσα βρέθηκαν στους δρόμους και με δυσκολίες αποκατέστησαν μια κάποια επικοινωνία μεταξύ των οικισμών καθώς και την πρόσβαση στο Ιατρείο της Καμαριώτισσας και το λιμάνι. Αποκαταστάθηκε πολύ γρήγορα και η ηλεκτροδότηση στο Δ και ΝΔ μέρος του νησιού.

Κλειστά σήμερα τα σχολεία

Όλα τα σχολεία της Σαμοθράκης θα παραμείνουν φυσικά σήμερα κλειστά, αφού έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει δυνατότητα μετακινήσεων. Το νησί είναι αποκλεισμένο, μια και λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια και όλοι προσβλέπουν στην βελτίωση των καιρικών συνθηκών για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να λύνονται σιγά-σιγά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας

Χωρίς ρεύμα για σχεδόν 24 ώρες έχει μείνει κατοικία στην Αρτέμιδα.

Όπως καταγγέλλει αναγνώστης στον enikos. gr, παρά τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που έχει κάνει στην υπηρεσία για τις βλάβες, δυστυχώς παραμένει στο σκοτάδι από το μεσημέρι της Κυριακής.

Σε επικοινωνία του enikos.gr με τον πρόεδρο της ένωσης τεχνικών της ΔΕΗ Κώστα Μανιάτη, επιβεβαίωσε ότι αρκετά προβλήματα παρουσιάζονται και σήμερα στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές της ανατολικής και βόρειας Αττικής.

Όπως επισήμανε ο κ. Μανιάτης, στην Πεντέλη, στον Γέρακα, στη Ραφήνα, στο Ντράφι, στους Θρακομακεδόνες και την Αρτέμιδα, αρκετά σπίτια βρίσκονται εκτός δικτύου. Σε πολλές περιπτώσεις η διακοπή ρεύματος φτάνει τις 24 ώρες, δήλωσε ο κ. Μανιάτης -καθώς όπως είπε- υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις τεχνικού προσωπικού.