Quantcast

Πυκνή χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη

Στη δίνη της κακοκαιρίας «Σοφία» μπήκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Ισχυρές χιονοπτώσεις με μεγάλη πυκνότητα σημειώνονται από τις 12:00 στα προάστια της πόλης, από τη Θέρμη έως το Πανόραμα, την Πυλαία, το Ρετζίκι και το Ασβεστοχώρι, όπου ήδη υπάρχει χιονόστρωση, ενώ έντονη είναι η χιονόπτωση και στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται να πέσουν περισσότερα από 15 χιλιοστά φρέσκου χιονιού.

Χαρακτηριστικά της έντασης των φαινομένων είναι η θολότητα της ατμόσφαιρας και η πολύ περιορισμένη ορατότητα, ενώ ο υδράργυρος έχει κατρακυλήσει ακόμη και στους -2 βαθμούς Κελσίου. Στο κέντρο της πόλης η θερμοκρασία είναι στο 0.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο Σάββατο νωρίς το μεσημέρι, σε όλο τον πολεοδομικό ιστό. Οι δυσκολότερες ώρες από πλευράς πυκνών χιονοπτώσεων αναμένεται να είναι οι βραδινές της Παρασκευής και οι πρώτες πρωινές του Σαββάτου, ενώ ο παγετός θα είναι ολικός, με θερμοκρασίες από -5 έως -1 βαθμούς.

Δείτε βίντεο: