Quantcast

Σίνδος: Κανένας κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων από τη φωτιά σε εταιρία ανακύκλωσης

Συνεχίζεται η διαδικασία κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε σε εταιρία ανακυκλώσιμων υλικών στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Από τα ξημερώματα στην περιοχή βρίσκονται πέντε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 12 άτομα προσωπικό, που επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, ενώ στο έργο συνδράμουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα των δήμων Ωραιοκάστρου και Δέλτα και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Από τη φωτιά δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής όπως δηλώνουν οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης και Δέλτα, Ευθύμης Φωτόπουλος, οι οποίοι με δηλώσεις τους στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

"Η φωτιά συνεχίζεται και σήμερα, ωστόσο είναι περιορισμένη. Καίει παλιά υλικά ανακύκλωσης και συγκεκριμένα θρυμματισμένα ξύλα, γεγονός που σημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση ρύπανσης. Το σημαντικό είναι πως περιορίστηκε άμεσα και δεν επεκτάθηκε σε γειτονικές εγκαταστάσεις" υποστήριξε ο κ.Γαβότσης.

Από την πλευρά του ο κ.Φωτόπουλος πρόσθεσε πως "δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, γιατί οι ρύποι είναι χαμηλότεροι από το μισό του επιτρεπτού ορίου. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες με την πυροσβεστική υπηρεσία, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον δήμο Ωραιοκάστρου για να σβήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα η φωτιά".

Σύμφωνα με τον κ.Φωτόπουλο, καθημερινά στη δυτική Θεσσαλονίκη γίνονται μετρήσεις των ρύπων και υπάρχουν σταθμοί μέτρησης σε Καλοχώρι, Διαβατά και Σίνδο.