ΠΑΤΟΥΛΗΣ: “Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ”

Τη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει στη ριζική αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στο χώρο του αθλητισμού, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Κατά την τοποθέτηση του στο 1ο Θεματικό Φόρουμ των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων με θέμα «Η αθλητική βία ως μέρος της κοινωνικής βίας», ο κ. Πατούλης εστίασε στην ανάγκη της πρόληψης η οποία, όπως ανέφερε, είναι αποτελεσματικότερη από τη θεραπεία και την καταστολή.

Σε αυτή την κατεύθυνση τόνισε πως είναι απαραίτητο «η Πολιτεία να διαμορφώσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίζει τα φαινόμενα αυτά, το οποίο όμως, όπως διευκρίνισε, θα πρέπει να εφαρμόζεται και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα με τη συμμετοχή, εξειδικευμένων επιστημόνων, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, αστυνομικών κ.α. προκειμένου να καταστεί σαφές στα παιδιά ότι η ανάγκη να ανήκουν σε μια ομάδα δεν μπορεί να τα οδηγεί στη βία και τον φανατισμό».

Επιπρόσθετα, όπως επισήμανε, απαιτείται να αναπτυχθούν νέα συστήματα που θα συμβάλουν στην ασφαλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ μέσα από την εφαρμογή συγκεκριμένων ηλεκτρονικών διαδικασιών θα μπορούσαν να περιοριστούν εκτός γηπέδων τα κρούσματα και οι εκφράσεις βίας.

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να παραδειγματιστεί από τον τρόπο αντιμετώπισης της αθλητικής βίας σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και να προχωρήσει στην υιοθέτηση πρακτικών που εφαρμόστηκαν εκεί με επιτυχία.

«Είμαι ξεκάθαρα υπέρ της άποψης ότι ο «Αθλητισμός δεν γεννά τη βία» τόνισε και χαρακτήρισε ως επιβεβλημένη τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της πολιτείας, της κοινωνίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ποδοσφαιρικής οικογένειας.

Τη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει στη ριζική αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στο χώρο του αθλητισμού, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε πως το φθινόπωρο η ΚΕΔΕ διοργανώνει  μια μεγάλη αθλητική εκδήλωση με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και προσωπικοτήτων. Η εκδήλωση θα έχει ως κεντρικό θέμα της την εξάλειψη της βίας γενικότερα ως φαινομένου και ειδικότερα ως μορφής εκφοβισμού (μπούλινγκ) που έχει κάνει την εμφάνισή της στα σχολεία όλης της χώρας.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του υπογράμμισε πως απαιτείται να χτυπηθεί το φαινόμενο της αθλητικής βίας στη ρίζα του και σημείωσε:

«Οφείλουμε όλοι να εργαστούμε συστηματικά και αποδοτικά για να αποδείξουμε ότι είμαστε μια κοινωνία που μπορεί και θέλει ο αθλητισμός να αποτελεί πηγή έμπνευσης και συνεργασίας».

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν επίσης ο Αν. υπουργός Εσωτερικών Ν. Τόσκας, ο υφ. Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης, εκπρόσωποι κομμάτων, o Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γ. Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Δ. Πάκος και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Σκωτίας D. Hamilton.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *