ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμώντας τους ήρωες του Έπους του ’40, γιορτάζει με κάθε επισημότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής με τη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γεώργιο Πατούλη και τη μαθητική παρέλαση.

Θα ακολουθήσει επετειακή εκδήλωση για το Έπος του ’40 στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Παράλληλα, στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» θα λειτουργήσει έκθεση με τα πρωτοσέλιδα του Έπους του ‘40 από τη συλλογή του Βασίλη Νικόλτσιου, Συνταγματάρχη εν αποστρατεία.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018
Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις δημόσιες & ιδιωτικές μονάδες πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας & τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
11:00 Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων. Ακολουθεί ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018
10:30 Τέλεση Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
, παρουσία του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, των πολιτικών, δικαστικών και αστυνομικών Αρχών.
11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γεώργιο Πατούλη. Κατάθεση στεφάνων. Ακολουθεί ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
11:30 Έναρξη παρέλασης.
12:30 Επετειακή εκδήλωση στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85). Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.
Η Μικτή Χορωδία Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» σε επετειακές ερμηνείες.
17:00 Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων.

Παράλληλη εκδήλωση
Έκθεση στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» με θέμα: «Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του ’40 στα μανταλάκια»
 υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 45 πρωτοσέλιδα του πολεμικού Τύπου, εφημερίδες τοίχου, λιθογραφίες από την προσωπική συλλογή του Βασίλη Νικόλτσιου συλλέκτη, Συνταγματάρχη ε.α. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη ανήμερα της Επετείου από τις 12 μ.μ. έως 3 μ.μ. (Βασ. Σοφίας, πλατεία Ηρώων, Μαρούσι).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *