ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονίζει η περιγραφή για την οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή που έκανε ο Διοικητής της ΠΥ Ηρακλείου Γιώργος Τσικαλάς, για τις έρευνες. Σύμφωνα με αυτή, χθες οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις που «όργωναν» όλα τα σημεία στον Γεροπόταμο, πέρασαν από το σημείο όπου σήμερα εντοπίστηκε το αυτοκίνητο με τους τέσσερις νεκρούς ωστόσο λόγω της στάθμης του νερού, ήταν αδύνατο να φανεί κάτι.

«Σήμερα, ανοίξαμε τα κανάλια του ποταμού κι έτσι καταφέραμε να πέσει η στάθμη του νερού και να βρεθεί το αυτοκίνητο της οικογένειας» είπε ο κ. Τσικαλάς. Ο Διοικητής πρόσθεσε ότι η λακκούβα που εντοπίστηκε το όχημα είχε τρία μέτρα βάθος, ανέφερε στο ekriti.gr.

Για το αν το αυτοκίνητο ήταν από την αρχή στο σημείο όπου βρέθηκε σήμερα, ο κ. Τσικαλάς είπε ότι είναι πολύ πιθανό το αυτοκίνητο να ήταν εκεί από την αρχή και να μην μετακινήθηκε. Και οι τέσσερις, συμπληρώνει ο έμπειρος αξιωματικός, βρέθηκαν στις θέσεις τους…

«Είναι ψυχοφθόρες αυτές οι καταστάσεις. Ξεκληρίστηκε μια οικογένεια και λυπόμαστε πολύ. Όλοι οι συνάδελφοι υπερέβαλαν εαυτόν, ιδιαίτερα χθες που ήταν αντίξοες οι συνθήκες» αναφέρει ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής της ΠΥ στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης και εξήγησε ότι το όχημα εντοπίστηκε από πεζοπόρο τμήμα που ερευνούσε στις όχθες του ποταμού.
 
 «Είχε πέσει η στάθμη του νερού και φάνηκε η οροφή του αυτοκινήτου» είπε ο κ. Λαγουδάκης. Η επιχείρηση ανάσυρσης των τεσσάρων άτυχων μελών της οικογένειας και η ανάσυρση του αυτοκινήτου, διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, με τις σορούς να μεταφέρονται αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και μετά στο Ιατροδικαστικό Εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ» συμπλήρωσε ο επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στο νησί.
 
Η τραγική ιστορία της οικογένειας
Βιαστικά και ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς, αποφάσισαν να φύγουν από τη γαμήλια δεξίωση στην οποία βρέθηκαν στο βράδυ του Σαββάτου, οι τέσσερις άνθρωποι οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν τους παρέσυρε ο φουσκωμένος Γεροπόταμος. Ο λόγος, σύμφωνα με ξαδέρφη της 30χρονης, με την οποία επικοινώνησε το newsit.gr, μια ξαφνική ασθένεια του μωρού της, για την οποία την ειδοποίησε η πεθερά της, στην οποία το ζευγάρι είχε αφήσει το παιδί, για να πάει στο γάμο.
 
“Η 30χρονη και ο 29χρονος σύζυγός της, έφυγαν από τον Άγιο Νικόλαο, όπου μένουν και πήγαν στις Αρχάνες για να πάρουν τη μητέρα και την αδερφή της γυναίκας και να πάνε σε γάμο συγγενικού προσώπου στην Πόμπια. Στο γυρισμό, είτε έχασαν το δρόμο, είτε επέλεξαν αυτόν για να πάνε πιο γρήγορα στο σπίτι τους. Έφυγαν νωρίς από τη δεξίωση γιατί η 30χρονη μιλούσε με τη πεθερά της, στην οποία είχε αφήσει το μωρό για να πάει στο γάμο και αυτή της είπε ότι το παιδί είχε πυρετό και έκανε εμετούς” είπε ξαδέρφη της άτυχης 30χρονης στο newsit.gr.
 
“Η τρίτη από τις αδερφές, αυτή που δεν πήγε στο γάμο, μένει στις Αρχάνες, με τον άνδρα της και το μωρό της, στο ίδιο σπίτι με τη μητέρα και τη μικρή αδερφή της. Αυτή ξύπνησε, περίπου, στις 4.00 τα ξημερώματα για να ταΐσει το μωρό της και διαπίστωσε ότι η μητέρα και η αδερφή της δεν είχαν επιστρέψει. Τους τηλεφώνησε, αλλά τα κινητά τους ήταν κλειστά. Ανησύχησε, σκέφτηκε μήπως έμειναν στο σπίτι της 30χρονης, στον Άγιο Νικόλαο και τηλεφώνησε στους γονείς του 29χρονου συζύγου της. Όταν έμαθε ότι δεν είχαν πάει ούτε εκεί, πήρε την αστυνομία και δήλωσε την εξαφάνισή τους. Οι αστυνομικοί ήταν ήδη στο σημείο, αφού, λίγα λεπτά πριν το δυστύχημα, η 30χρονη με το σύζυγό της είχαν καλέσει την Άμεση Δράση. Απλώς, διασταύρωσαν τα στοιχεία και κατάλαβαν ποιοι επέβαιναν στο αυτοκίνητο”.
 
Τα τελευταία χρόνια η οικογένεια είχε δεχτεί ισχυρά πλήγματα. Πριν τρία χρόνια, μια μέρα που στο σπίτι τους γιόρταζαν τη συνταξιοδότηση του πατέρα και είχαν καλέσει φίλους για φαγητό, σε ανύποπτο χρόνο, τον έχασαν από καρδιακή ανακοπή.
 
Τη θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα φάνηκε να την παραμερίζει, έναν χρόνο αργότερα, η χαρά για την πρώτη εγκυμοσύνη της 30χρονης. Αλλά και αυτό το γεγονός είχε τραγική κατάληξη και αντί για την ευτυχία, έφερε, για άλλη μια φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το πένθος στην οικογένεια.
 
“Η 30χρονη είχε σχέση με τον 29χρονο σύζυγό της από τότε. Και δυόμισι χρόνια πριν, έμεινε έγκυος. Είχε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη, αλλά το μωρό πέθανε την ώρα της γέννας. Στεναχωρήθηκε, απελπίστηκε και πίστευε ότι δεν θα αποκτήσει πια παιδί. Όμως, πριν οκτώ μήνες γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι και το ζευγάρι, που έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο, αποφάσισε να κάνει και θρησκευτικό, το ερχόμενο καλοκαίρι. Είναι κρίμα, η μοίρα είχε χτυπήσει αλύπητα την οικογένεια τα τελευταία τρία χρόνια. Εγώ τώρα σκέφτομαι και την αδερφή που έχει μείνει πίσω, αυτήν που έχασε μέσα σε ένα λεπτό όλη της την οικογένεια. Μάνα και δυο αδερφές, ενώ είχε χάσει και τον πατέρα της πριν τρία χρόνια”…
 
ΠΗΓΗ: .eleftherostypos.gr

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
ΥΠΕΣ για σχέδιο ΚτίΖΩ-«Δεν θα υπάρξει σοβαρή παρέκκλιση από τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα»
Δικαιώνει την Κυβέρνηση για αναστολή εξέτασης των αιτήσεων ασύλου η Κομισιόν-«Προβλέπεται για εννέα μήνες»
Νέα μαρτυρία για τον νεκρό στο Πασαλιμάνι-«Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και τον πλάκωσαν τα μπάζα»
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 34χρονο που χτύπησε και βίασε την πρώην σύζυγο του
Βιώσιμο ως το 2080 το ΤΚΑ-Πολιτική βούληση Κυβέρνησης για εξορθολογισμό επενδυτικής πολιτικής
Συνεδριάζει εκ νέου το Πολεμικό Υπουργικό του Ισραήλ και λαμβάνει αποφάσεις για τα αντίποινα στο Ιράν