Ο Γενικός Εισαγγελέας καλείται να ξεδιαλύνει την κατάσταση για ΟΚΥπΥ

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης καλείται ν’ αποφανθεί και να ξεδιαλύνει την κατάσταση σε σχέση με τα ζητήματα που προέκυψαν στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας(ΟΚΥπΥ) και αφορούν ισχυρισμούς(σ.σ. για φορολογική απάτη) σε βάρος του Εκτελεστικού Διευθυντή του Οργανισμού Νικόλαου Πολύζου, αλλά και σε βάρος του προέδρου του ΟΚΥπΥ Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον, για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων.
 
Συγκεκριμένα, με απόφαση που έλαβε χθες βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, ο ίδιος ΟΚΥπΥ παρέπεμψε στον Γενικό Εισαγγελέα τις καταγγελίες για κατ’ ισχυρισμό φορολογική απάτη του κ. Πολύζου, ενώ ταυτόχρονα παρέπεμψε για γνωμάτευση στους νομικούς του συμβούλους, το θέμα του κατά πόσο πληρούνται τα απαιτούμενα από το Σχέδιο Υπηρεσίας του Γενικού Διευθυντή προσόντα για τον κ. Πολύζο.
 
Την ίδια ώρα, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος ετοίμασε σχετική έκθεση μετά από αίτημα της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, θα διαβιβάσει στον Γενικό Εισαγγελέα αίτημα για γνωμάτευση-με τη θέση ότι υπάρχει ασυμβίβαστο συμφερόντων- για τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΚΥπΥ Ντέιβιντ Νίκολσον, καθώς και για το θέμα της ικανοποίησης των προσόντων του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού κ. Πολύζου.
 
Παράλληλα, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης θα διαβιβάσει στο Τμήμα Φορολογίας τις καταγγελίες για κατ’ ισχυρισμό φορολογική απάτη από τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού.
 
Τα ζητήματα που έχουν προκύψει σε σχέση με τον ΟΚΥπΥ, συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, στην παρουσία και του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος μάλιστα προέδρευσε και της συνεδρίας κατά τω πλείστω, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος του Δ.Σ. ΟΚΥπΥ Ντέιβιντ Νίκολσον.
 
Σημειώνεται πως αύριο, ο Γενικός Διευθυντής Νικόλας Πολύζος και η Οικονομική Διευθύντρια Τερψιθέα Χρίστου, του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), θα παραθέσουν διάσκεψη Τύπου, στην οποία αναμένεται να τοποθετηθούν επί όλων των ζητημάτων που προκύπτουν.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου