Συνάντηση Βρετανού Υπατου Αρμοστή με Δήμαρχο Πάφου και ΕΒΕ

Συνάντηση είχαν το πρωί ο Δήμαρχος της Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου Stephen Lillie, ο οποίος στη συνέχεια συναντήθηκε με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου.

Στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, ο κ. Lillie ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για την πορεία και τις δραστηριότητες του Δήμου σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα για τις συνεργασίες και συνέργειες που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια η Πάφος, με πόλεις της γειτονικής περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Φαίδωνος, σύμφωνα με ανακοίνωση, ενημέρωσε επίσης τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή για τις πρωτοβουλίες του Δήμου σχετικά με την προώθηση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών ως τρίτου πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης της Πάφου, ενώ Δήμαρχος και Πρέσβης αντάλλαξαν και απόψεις για θέματα τουρισμού, αφού το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί την πρώτη αγορά της επαρχίας μας στον τομέα αυτόν.

Συνάντηση με ΕΒΕ

Ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής είχε στη συνέχεια συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Πάφου, στα γραφεία του Επιμελητηρίου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το ΔΣ του ΕΒΕ και ο Υπατος Αρμοστής συμφώνησαν στην από κοινού διοργάνωση μιας παρουσίασης στην οποία να συζητηθεί λεπτομερώς το θέμα του Brexit.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνάντησης  συζητήθηκαν οι επιπτώσεις και τα διάφορα ενδεχόμενα από το Brexit, τον τρόπο αντιμετώπισης των αρνητικών επιπτώσεων που επηρεάζουν την οικονομία της Κύπρου και ειδικότερα την οικονομία της Πάφου.

Πρόσθεσε πως στην από κοινού διοργάνωση της παρουσίασης που προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο, θα συζητηθούν οι διάφορες επιπτώσεις του Βrexit στους διάφορους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας που επηρεάζουν την Επαρχία Πάφου, αλλά και η εξεύρεση τρόπων προώθησης των συνεργασιών των επιχειρηματιών των δύο πλευρών στους τομείς της βιομηχανίας, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Ο κ. Δημητριάδης χαρακτήρισε εξαιρετικές τις  σχέσεις του ΕΒΕ Πάφου με τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας και επεσήμανε πως προσβλέπουν σ’ αυτή τη στενή συνεργασία, ώστε ανεξαρτήτως του τρόπου επίλυσης του Brexit να έχουν καλή συνεργασία ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις ενός Brexit.

Από την πλευρά του ο κ. Lillie ανέφερε πως προσβλέπει σ’ αυτήν την στενή συνεργασία, ώστε από κοινού να καταβληθεί προσπάθεια για να ξεπεράσουν τις αρνητικές επιπτώσεις και να συγκεντρωθούν στα δυνατά σημεία που παρουσιάζουν οι σχέσεις της Κύπρου με την Αγγλία.

Στόχος μας, κατέληξε, είναι η ενδυνάμωση αυτής της επιχειρηματικής συνεργασίας ακόμη περισσότερο.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»