Σκουρλέτης: «Στη ζωή του σκιαγραφείται ολόκληρη η σύγχρονη ιστορία της Κύπρου»

«Με θλίψη και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος πλέον περνάει στην ιστορία. Στη ζωή του και στη δράση του, σκιαγραφείται ολόκληρη η σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Στον αγώνα του, μέσα από τις γραμμές της ΕΔΟΝ και του ΑΚΕΛ, αποτυπώνεται η σύγχρονη πορεία του κομμουνιστικού κινήματος της νήσου».
 
Αυτό αναφέρει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συλλυπητήριο μήνυμά του προς τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού. Σημειώνει ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας «άοκνος εργάτης της συμφιλίωσης των κοινοτήτων και της επανένωσης της Κύπρου, μαχητικός υπερασπιστής των κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων, σηματοδότησε τους αγώνες του ΑΚΕΛ και του κυπριακού λαού εδώ και μισό αιώνα».
 
Επισημαίνει ότι «αναδείχτηκε ως ο πρώτος Κομμουνιστής ηγέτης της Κύπρου αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και τονίζει πως «από τη θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για την καλυτέρευση της ζωής των εργαζομένων και των καθημερινών ανθρώπων της πατρίδας του». Σημειώνει ότι «πάλεψε για την επανένωση και τη δίκαιη λύση του Κυπριακού, με την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με την Τ/Κ κοινότητα και τις προσπάθειές του για την επιτυχημένη ολοκλήρωσή τους».
 
Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει επιπλέον ότι η αγωνιστική διαδρομή του Δημήτρη Χριστόφια «σηματοδοτεί έναν σημαντικό ιστορικό κύκλο για το ΑΚΕΛ και ολόκληρη την Κύπρο» και ότι «το παράδειγμά του περνάει στα χέρια των σημερινών γενεών του κυπριακού κομμουνιστικού κινήματος».
 
«Αγαπητέ σύντροφε Άντρο, αγαπητοί/ές σύντροφοι/σες του ΑΚΕΛ, με μεγάλη συγκίνηση, δεχτείτε τα θερμά προσωπικά μου συλλυπητήρια, της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και ολόκληρου του κόμματός μας προς τους οικείους του, τους συντρόφους του και ολόκληρο τον Κυπριακό λαό», καταλήγει στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο κ. Σκουρλέτης.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Με σπόντες για αποπροσανατολισμό απαντά η Κυβέρνηση για τα περί επιδόματος εξωτερικού του ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ