ΒΙΝΤΕΟ: Κορύφωση τουρκικής προκλητικότητας στην Αυλώνα-Κλέβουν ελιές Ε/κ

Χωρίς σταματημό είναι οι προκλήσεις των Τούρκων στην νεκρή ζώνη. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό τους βρέθηκαν και οι ελιές Ε/κ παραγωγών στην περιοχή του χωριού Αυλώνα, στην επαρχία Λευκωσίας, τις οποίες κλέβουν μέρα μεσημέρι.
 
Όπως ανέφερε στον REPORTER ο κοινοτάρχης της Αυλώνας, Μενέλαος Σάββα, οι τουρκικές προκλήσεις έχουν κορυφωθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα, χωρίς κανένας να είναι σε θέση να σταματήσει την κλοπή.
 
«Ήταν συνεχόμενες οι προκλήσεις. Αλλά προσπαθούσαμε με το Υπουργείο Εξωτερικών, με τα Ηνωμένα Έθνη, να βρούμε έναν τρόπο να σταματήσουν οι παραβιάσεις της ουδέτερης ζώνης. Τον τελευταίο καιρό είδαμε ότι οι παραβιάσεις αυξάνονταν επικίνδυνα. Γίνονταν και το καλοκαίρι, αλλά ειδικά τώρα, παραβιάζουν σχεδόν καθημερινά την ουδέτερη ζώνη. Καλλιεργούν κτήματα των Αυλωνιτών, χωρίς να μπορεί να τους σταματήσει κανένας», εξήγησε.
 
Όπως κατήγγειλε ο κ. Σάββα, το τελευταίο τριήμερο, οι Τούρκοι έβαλαν στο μάτι και τις ελιές των Αυλωνιτών και τις έκλεψαν. «Έκλεψαν μπροστά στα μάτια των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς να μπορούν να τους σταματήσουν. Προσπάθησαν αλλά αυτοί συνέχιζαν», είπε.  
 
«Σήμερα ήταν το αποκορύφωμα», πρόσθεσε ο κοινοτάρχης της Αυλώνας, καθώς, όπως εξήγησε, δέκα Τούρκοι πήγαν και μάζεψαν τις ελιές και έφυγαν.
 
«Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες να αναδεικνύουμε το πρόβλημα που υπάρχει. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το ΥΠΕΞ, που είναι το αρμόδιο για την ουδέτερη ζώνη. Και με τα Ηνωμένα Έθνη», σημείωσε.
 
«Προσπαθούμε να βρούμε κάποια λύση, να σταματήσουν οι Τούρκοι να παραβιάζουν την ουδέτερη ζώνη και να εφαρμόσουν τις συμφωνίες που υπάρχουν, που λένε ότι στην ουδέτερη ζώνη τα κτήματα καλλιεργούνται από τους νόμιμους ιδιοκτήτες. Στην περίπτωση της Αυλώνας νόμιμοι ιδιοκτήτες είναι οι Αυλωνίτες, όχι οι Τούρκοι έποικοι που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στα σπίτια μας στην Αυλώνα», τόνισε ο κ. Σάββα.
 
Δείτε τα βίντεο που εξασφάλισε ο REPORTER από τους Τούρκους στα χωράφια Ε/κ:
 
 
 

 

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»