Δείχνει τους διαμαρτυρόμενους ως... κράχτες της αριστεράς ο Αρχιεπίσκοπος

Το μήνυμα προς όσους συμμετείχαν στην εκδήλωσή ότι είναι κράχτες της αριστεράς και να πάψουν, έστειλε σε δηλώσεις του, ανήμερα των ονομαστηρίων του, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.
 
Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας επανέλαβε πως κάποιοι εκπαιδευτικοί είναι οκνηροί, ενώ υπέδειξε πως δεν θέλουν τα τετράμηνα γιατί θα φανεί ποιοι δουλεύουν και ποιοι όχι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Αποδοκιμασίες, γιουχαΐσματα και ένταση έξω από την Αρχιεπισκοπή
 
Σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας, εξέφρασε την απορία του για τους λόγους της διαμαρτυρίας έξω από την Αρχιεπισκοπή, με αφορμή την ονομαστική του εορτή.
 
«Εγώ ο ίδιος εδώ και καιρό ζήτησα την κατάργηση της αργίας στην γιορτή μου. Παλιά σεβόντουσαν την γιορτή του Αρχιεπισκόπου, σήμερα δεν τη σέβονται», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ πρόσθεσε «έχω ακούσει από τις δηλώσεις τους ότι θα έρθουν με μια βίτσα και ένα διαβατήριο. Το θέμα της βίτσας εγώ το είπα γιατί οι κύριοι καθηγητές θέλουν βίτσα γιατί διότι δεν θέλουν να εργάζονται. Αν είχαν λίγο σεβασμό προς την Εκκλησία δεν θα το έκαναν και είναι ντροπή τους».
 
«Δεν τους προκαλεί ντροπή να διαμαρτυρηθούν προς την εκκλησία;», διερωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέροντας «εγώ εκπροσωπώ την Εκκλησία. Αν εκπροσωπούσα μόνο τον εαυτό μου καλά να μου κάνουν, αλλά εκπροσωπώ την Εκκλησία».
 
«Είναι πολύ μικροί», συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, «για να σηκώσουν το αδύνατο ανάστημα τους, έναντι της εκκλησίας. Και εν πολλοίς λυπούμαι που το λέω, είναι κράχτες της αριστερά και να πάψουν να είναι κράχτες κάποιου κόμματος. Και οι αριστεροί ποιοι είναι; Εκείνοι που δεν έχουν καλές σχέσεις με την εκκλησία. Πέντε, δέκα πενήντα. Δεν είναι παραπάνω αυτοί που είναι άθεοι. Οι περισσότεροι αριστεροί, είναι καλοί άνθρωποι θρησκευόμενοι άνθρωποι, εκκλησιάζονται και σέβονται την Εκκλησία. Και δυστυχώς αυτοί οι πέντε, οι δέκα, οι πενήντα τους εκμεταλλεύονται και δεν το καταλαβαίνουν δυστυχώς».
 
Αναφορικά με τους καθηγητές, ο προκαθήμενος της εκκλησίας, επανέλαβε πως «μερικοί καθηγητές είναι οκνηροί. Διαμαρτύρονται για τα τετράμηνά γιατί θα φανεί ότι κάποιοι δουλεύουν και κάποιοι όχι», ενώ συνέχισε λέγοντας πως, «το μορφωτικό επίπεδο στην Κύπρο είναι χαμηλό. Έγνοια της εκκλησίας είναι να ανέβει. Αντί να βελτιωθούν οι καθηγητές τους κακοφαίνεται», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.
Το ΑΚΕΛ απάντησε στον Αρχιεπίσκοπο πως, «δεν χρειάζεται να απαντήσουμε στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου εναντίον του ΑΚΕΛ. Την απάντηση για το ποιος στέκεται απέναντι στην Εκκλησία δίνουν τα έργα του Αρχιεπισκόπου. Η αποστολή και ο ρόλος της Εκκλησίας δεν εξυπηρετούνται με την αποδοχή λεφτών από απατεώνες, ούτε και από την καταστροφή αρχαίων μνημείων για να κτίζονται πύργοι και πολυτελή ξενοδοχεία, ούτε με την καλλιέργεια μίσους και απαξίωσης σε βάρος ομάδων του πληθυσμού».
 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ