Με αλληγορικές αναφορές σε βροχές και θερμό κλίμα έσβησαν τις σκιές περί ψύχρας

Με αλληγορικές αναφορές που ευλόγως μπορεί να εκληφθούν ως έμμεση απάντηση στη φημολογία η οποία αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα και θέλει τη συνεργασία Αθηνών-Λευκωσίας για το Κυπριακό να μην βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο, συναντήθηκαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νετανιάχου: Δημιουργήσαμε μια συμμαχία μεγάλης σημασίας στην Ανατολική Μεσόγειο
 
Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε με νόημα πως παρά τον βροχερό καιρό, το κλίμα, όποτε υποδέχεται τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πάντα θερμό.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήκωσε το γάντι, για να απαντήσει επίσης με νόημα στον Έλληνα Πρωθυπουργό, πως «στην Κύπρο λέμε ότι όταν βρέχει είναι ευλογία. Ιδιαίτερα στα νησιά που έχουν ανομβρία».
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν από την υπογραφή στο Ζάππειο Μέγαρο, της Διακρατικής Συμφωνίας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ για την κατασκευή του αγωγού EastMed.
 
«Υποδεχόμαστε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ειδικά σε μια τόσο σημαντική μέρα, όπου Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ θα υπογράψουν μια πολύ σημαντική συμφωνία για τον EastMed, ένα πολύ σημαντικό ενεργειακό έργο, που έρχεται ως επιστέγασμα μιας πολύ ουσιαστικής σημερινής συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνον», ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

 
Από την πλευρά του, αναφερόμενος στον EastMed, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός η υπογραφή μιας τριμερούς, εν συνεχεία τετραμερούς συνεργασίας, που θέτει τις βάσεις της εμπράκτου επιδίωξης από την αρχή όταν ξεκινήσαμε τις τριμερείς συνεργασίες. Δηλαδή, να υπάρξει συνεργασία και όχι αντιπαλότητα στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα όσον αφορά τα θέματα ενέργειας ή οτιδήποτε μπορεί να συνδέσει τα κράτη της περιοχής».
 
«Έτσι, πραγματικά», συνέχισε, «είναι μια σημαντική ιστορική μέρα και οι συνομιλίες που θα έχουμε μαζί, αλλά και εν συνεχεία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ θέτουν τις βάσεις για την παραπέρα, ακόμα πιο ισχυρή συνεργασία με τα κράτη της Μέσης Ανατολής».
 
Στη συνάντηση παρόντες ήταν, επίσης, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο EastMed, η πράξη κυριαρχίας και οι εγγυήσεις για το μέλλον

Δειτε Επισης

Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες
Η δυστοκία επίλυσης του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και οι εναλλακτικές που μελετώνται
Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους
Κλείδωσαν τα επόμενα ραντεβού του Προέδρου με Ολγκίν-Στις 2 Μαίου μεταβαίνει στον Λίβανο με την Ούρσουλα
Την ανάγκη ηλεκτρικών διασυνδέσεων τόνισε ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας σε επίπεδο ΕΕ
Πολύ διαδεδομένη η διαφθορά στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ερωτηθέντες σε έρευνα
Πρόταση ΕΛΑΜ για μείωση προθεσμίας για προσφυγές κατά αποφάσεων Υπ. Ασύλου
Βλέπει γενναιόδωρα ωφελήματα σε προσωπικό του Ινστιτούτου Κύπρου η Ελεγκτική Υπηρεσία