Τρία απορριμματοφόρα στο Δήμο για τη συλλογή ανακυκλώσιμου υλικού

Τρία απορριμματοφόρα στο Δήμο για τη συλλογή ανακυκλώσιμου υλικού

Τρία απορριμματοφόρα στο Δήμο για τη συλλογή ανακυκλώσιμου υλικού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 334 ΦΟΡΕΣ

Στα πλαίσια της συμφωνίας που υπάρχει με την ελληνική εταιρία αξιοποίησης ανακύκλωσης,

Συνήλθε χτες η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ρόδου, στην πρώτη της συνεδρίαση μετά το Πάσχα για να εξετάσει τρέχοντα θέματα. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν όπως δήλωσε αμέσως μετά, ο αντιδήμαρχος οικονομικών και πρόεδρος της επιτροπής Σάββας Διακοσταματίου είναι οι εξής:

Έγινε αποδοχή τριών απορριμματοφόρων από την ελληνική εταιρία αξιοποίησης ανακύκλωσης, στα πλαίσια της συμφωνίας που υπάρχει με την εταιρία για να συλλέγουν ανακυκλώμενο υλικό το οποίο βρίσκεται στους μπλέ κάδους.

Το συμβόλαιο θα το υπογράψει ο Δήμαρχος στην Αθήνα. Κάθε ένα από τα τρία οχήματα είναι 16 τόνων και θα εξυπηρετούν τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών και τη μεταφορά τους στο κέντρο ανακυκλώσιμων υλικών Ρόδου όταν αυτό θα ξεκινήσει τη λειτουργία του.

Πρόκειται για το ΚΔΑΥ, για το οποίο αναμένεται η έγκριση για το ελεγκτικό για να ξεκινήσει το παράλληλο έργο της συλλογής ,αποκομιδής, διάθεσης των απορριμμάτων του Δήμου Ρόδου.

Επίσης, ένα θέμα που συζητήθηκε αφορούσε το διαγωνισμό φύλαξης του οικισμού της δημοτικής κοινότητας Λίνδου, ο οποίος κατέστη άγονος και τώρα επαναπροκηρύσσεται. Πρόκειται για έναν συνοπτικό διαγωνισμό αξίας 40.000 ευρώ

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δήμου, καθώς το θέμα ήρθε εκτος ημερήσιας διάταξης. «Είχαμε επίσης και μία κατάσταση με ληξιπρόθεσμα που ήρθε εκτός ημερησίας 420.000 για να πληρωθούν σταδιακά μέσω του προγράμματος του υπουργείου εσωτερικών.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά οφειλές προς προμηθευτές κλπ. Ο Δήμος οφείλει να έχει ένα μητρώο οφειλών προς προμηθευτές εργολάβους κλπ. αυτό εμφάνιζε 6 εκ. 900 χιλιάδες ευρώ.

Η υπηρεσία το εκκαθάρισε, αλλά κάποιες από αυτές τις υποθέσεις θα επανέλθουν υπό τη μορφή δικαστικών αποφάσεων.

Περιμέναμε το Υπουργείο και μας έδωσε το δικαίωμα να πληρώσουμε δικές μας ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτά τα ληξιπρόθεσμα ήταν μέχρι 31 Μαρτίου του 2016, δηλαδή ότι υπήρχε από τη γέννεση του δήμου μέχρι τότε.

Επειδή δεν απορροφήθηκε το σύνολο του ποσού γι’ αυτά τα χρέη ήρθε το υπουργείο και είπε ότι αν μετά τις 31 Μαρτίου έχετε δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές, μπορείτε να το βάλετε μέσα σε αυτή τη διαδικασία. Εμείς αυτό κάνουμε προσπαθώντας να ελαφρύνουμε το δήμο από υποχρεώσεις» είπε ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Διακοσταματίου.

Διαβάστε ακόμη

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο