Ο διαπρεπής Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου

Ο διαπρεπής Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων  της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου

Ο διαπρεπής Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 660 ΦΟΡΕΣ

Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών

Γράφει ο πρωτοπρεσβύτερος Κυριάκος Αναστ. Μανέττας
Κληρικός-Εκπαιδευτικός, εφημέριος ιερού ναϋδρίου Αγίας Ειρήνης-Τριών Ιεραρχών Παν/μίου Αιγαίου

Με πτυχίο “Άριστα” της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναδείχθηκε πρόσφατα και ορκίστηκε στα μέσα Μαΐου 2017, ο εξαίρετος πολυταλαντούχος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και Ηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών, της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου ο Πανοσιολογιώτατος κ.Καλλίνικος Μαυρολέων.

Ο πατήρ Καλλίνικος Μαυρολέων του Μανούσου και της Ειρήνης, υπηρετεί πάνω από 32 χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου, δίπλα στον Άρχοντα, ευγενή παλιό σεβάσμιο και Πρύτανη των Αρχιερέων της Δωδεκανησιακής Εκκλησίας Αμβρόσιο Λαυριώτη Παναγιωτίδη.

Από Δάσκαλος απόφοιτος με Άριστα της Μαρασλείας Ακαδημίας Αθηνών, παιδί της ενορίας των Αγίων Βασιλείου Πειραιώς, από το επιτελείο του παλιού Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς Καλλινάκου Καρούσου, τον Μητροπολίτη Δημητριάδη Ιγνατίου κ.ά. Πνευματικών μορφών του Αγίου όρους και της Ορθόδοξης εκκλησίας μας.

Άφησε εποχή η εκπαιδευτική του ισότητα στο μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Πυλών Καρπάθου όπου εκεί εφημερεύει από την πρώτη ημέρα της χειροτονίας του. Αξιαγάπητος, ασκητικός, πρόσχαιρος και φιλικός με τον κόσμο και τους εκατοντάδες μαθητές, τα πνευματικά του παιδιά σαν εξομολόγος αποτελεί κόσμημα κληρικού-ιερομονάχου για την Δωδεκάνησο. Τίμιος, ανιδιοτελής, ενάρετος, αξιοπρεπής, προσφέρει πολύτιμες πνευματικές υπηρεσίες στην Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου-Κάσου.

Τον Συγχαίρω ολόψυχα, για την τυπική απόκλιση του πτυχίου της Θεολογικής Σχολής, με Άριστα, γιατί ουσιαστικά από παιδί Θεολογίας, διδάσκει και διδάσκεται στην μακροχρόνια αυτή ιερατική του πόλη. Μπράβο του που σέβεται και τιμά τον Οικουμενικό θρόνο και τον προκαθήμενό του, Πατριάρχη-Βαρθολομαίο, την Πονεμένη Ρωμιοσύνη και Ορθοδοξία, αλλά και τον Γέροντά του, τον αγαπητό σε όλους μας, από τα παιδικά μας χρόνια Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιο Λαυριώτη-Παναγιωτίδη.

Πιστεύω ότι η επιλογή του να τον έχει στις Σχολές γονέων, στα κατηχητικά, στην εξομολόγηση, στα κηρύγματα, συνεργάτη και πνευματικό παιδί του Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Μαυρολέων, αυτό τιμά ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου, τον μακροβιότατο ιεράρχη και ποιμενάρχη της Ακριτικής αυτής Μητροπόλεως κ. Αμβρόσιο. Ευχόμαστε και σε άλλες πνευματικές χαρές και προαγωγές.

Ο Χριστός και η Παναγία, να του δώσει του πατρός Καλλινίκου Μαυρολέοντα, την δικαίωση και την ανταμοιβή για όσα με ανιδιοτέλεια, πίστη και αφοσίωση προσφέρει στον αμπελώνα του.
Αμήν.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Σπυρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"