Στην Πάτμο ο υφυπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός για την 17η «Aegean Regatta»

Στην Πάτμο ο υφυπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός για την 17η «Aegean Regatta»

Στην Πάτμο ο υφυπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός για την 17η «Aegean Regatta»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 245 ΦΟΡΕΣ

Την Πάτμο επισκέφτηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, με αφορμή την έναρξη του 17ου Διεθνή Ιστιοπλοϊκού αγώνα «Aegean Regatta».

Η συμμετοχή στους αγώνες, είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά με το σύνολο των πληρωμάτων να φτάνει τα 82, ενώ οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν από την Πάτμο, στην Αστυπάλαια, τη Νίσυρο και ως τελικό προορισμό θα έχουν τη Ρόδο.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου, ο κ. Σαντορινιός, κατά τον χαιρετισμό του, έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα διεξαγωγής τέτοιων Διεθνών Αθλητικών αγώνων στην Ελλάδα και τόνισε ότι, είναι τιμή για το ΥΝΑΝΠ, καθώς και για τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, να συμβάλουν ενεργά σε διοργανώσεις που αναδεικνύουν τη χώρα.

Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» είναι ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, ανέφερε, για τους λάτρεις του αθλήματος της ιστιοπλοΐας- ένα άθλημα που αντικατοπτρίζει την Ελλάδα, μια χώρα με κατ’ εξοχήν ναυτική παράδοση. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι, συμπλήρωσε ο υφυπουργός, που τέτοια αθλητικά γεγονότα συγκεντρώνουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην Ελλάδα και στο Αιγαίο μας.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της ιστιοπλοΐας και διαφήμισης των ελληνικών νησιών. Στόχος μας, είναι να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες αυτές που θα καταστήσουν τα νησιά μας πόλο έλξης ενός ποιοτικού τουρισμού, όπως ο αθλητικός, και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της νησιωτικής χώρας.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υποσχέθηκε τη συνέχιση της στήριξης των συγκεκριμένων αγώνων και υπογράμμισε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα είναι δίπλα, με κάθε μέσον, στις προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών για τη διοργάνωση μεγάλων γεγονότων όπως η «Aegean Regatta».

Διαβάστε ακόμη

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου

Επεισόδιο με τραυματισμό στο νησί της Πάτμου μετά από συμπλοκή με δύο ανήλικους

Για βιασμό 71χρονης στην Πάτμο κατηγορείται 29χρονος αλλοδαπός

Οι Πάτμιοι της Ρόδου γιορτάζουν τον Πολιούχο τους «Όσιο Χριστόδουλο»

"Χτύπησαν" στην Πάτμο οι απατεώνες που ζητούν χρήματα από γονείς για δήθεν ατυχήματα των παιδιών τους

Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Πάππου συναντήθηκε ο δήμαρχος Πάτμου

Επιμνημόσυνη δέηση για το δυστύχημα του ΕΚΑΒ του 2001 πραγματοποιήθηκε στην Πάτμο στο μνημείο της ιατρού Σοφίας Μπεφόν