Η Ρόδος ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά!

Η Ρόδος ήταν έρωτας  με την πρώτη ματιά!

Η Ρόδος ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά!

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 997 ΦΟΡΕΣ

Πάνω από 30 φορές έχουν επισκεφθεί το νησί η Silvia και ο Jan

Η Silvia και ο Jan είναι από την Ολλανδία, έχουν επισκεφθεί το νησί μας περισσότερες από 30 φορές και δηλώνουν όχι απλά λάτρεις της Ρόδου αλλά κυρίως της χειμερινής Ρόδου όπου όλα φαντάζουν πιο όμορφα και πιο ήσυχα- όπως λένε!

Εδώ λοιπόν επέλεξαν να ανανεώσουν τους όρκους αγάπης τους καθώς φέτος έκλεισαν 40 χρόνια γάμου και να γιορτάσουν το γεγονός αυτό παρέα με τους αγαπημένους φίλους τους!
Συναντήσαμε το ζευγάρι των Ολλανδών με τη βοήθεια του φίλου τους κ. Αλέκου Καραγιάννη στο κατάστημά του, «μια πιρουνιά».

Ο Jan ή Γιάννης όπως θέλει να τον φωνάζουν όταν βρίσκεται στην Ελλάδα με υποδέχτηκε πρώτος εγκάρδια και χαμογελαστά και το ίδιο έκανε και η σύζυγος του Silvia. Πιάσαμε την κουβέντα και γρήγορα κατάλαβα ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν αγαπούν αλλά λατρεύουν τη Ρόδο.

«Έχουμε έρθει 31 φορές στη Ρόδο- είπε η Silvia και από τη πρώτη φορά που κατεβήκαμε από το αεροπλάνο και την είδαμε, ανατριχιάσαμε και οι δύο. Ήταν έρωτας με τη πρώτη ματιά»!

Όπως είπαν οι δύο Ολλανδοί στην αρχή, έρχονταν για διακοπές καλοκαίρι όπου έμεναν στο νησί μας για περίπου 4 εβδομάδες. Άλλωστε – όπως είπαν- λατρεύουν τη θάλασσα και τον ήλιο που τόσο τους λείπει όταν βρίσκονται στην πατρίδα τους! Στη συνέχεια όμως άρχισαν να έρχονται και το χειμώνα. Τους γοήτευσε αυτή η «άλλη» Ρόδος, η πιο ήσυχη χωρίς τη μεγάλη κίνηση και τους πολλούς επισκέπτες, όπου όλα μπορούσες να τα δεις και να τα θαυμάσεις καλύτερα!

«Η Λίνδος, η Παλιά Πόλη είναι μαγευτικά το χειμώνα» θα πει ο Jan για να προσθέσει ότι όμως αυτό που τους έχει «κερδίσει» περισσότερο από όλα είναι «τα τοπικά φαγητά και οι ντόπιοι κάτοικοι»!

«Έχουμε κάνει πολλούς Έλληνες φίλους όλα αυτά τα χρόνια που ερχόμαστε στη Ρόδο. Είναι σαν την οικογένεια μας εδώ για αυτό και κάθε φορά που επιστρέφουμε νιώθουμε σαν να ερχόμαστε και πάλι στο … σπίτι μας»!

Οι δύο αλλοδαποί έχουν τόσο δεθεί με το νησί μας και τους φίλους που απέκτησαν εδώ, που πλέον δεν μένουν σε ξενοδοχείο αλλά φιλοξενούνται από αυτούς!
Μάλιστα είναι τόσο μεγάλο το συναισθηματικό δέσιμο με ότι αφορά τη Ρόδο που η Silvia φοράει στο λαιμό ένα κολιέ με κρεμασμένο σε κόσμημα το σχήμα του νησιού μας και στο σημείο όπου βρίσκεται η Ιαλυσός (εκεί μένουν συνήθως όταν έρχονται) υπάρχει ένα διαμαντάκι!

Η Πυλώνα, οι όρκοι αγάπης, τα παιδιά και τα εγγόνια
Φέτος η Silvia και ο Jan έκλεισαν 40 χρόνια γάμου! Αποφάσισαν λοιπόν αυτή τη πολύ ιδιαίτερη επέτειο τους να την γιορτάσουν μαζί με τους αγαπημένους τους φίλους, στο αγαπημένο τους νησί στη Ρόδο! Έτσι τη προηγούμενη εβδομάδα έστησαν τρικούβερτο γλέντι στο μαγαζί του κ. Αλέκου. Παράλληλα ανανέωσαν τους όρκους αγάπης τους σε εκκλησία που βρίσκεται στο χωριό Πυλώνα.

Η ζωή τους ακόμη και στην Ολλανδία έχει «κομμάτια» της Ρόδου μέσα της! Όπως είπαν έχουν μία κόρη από την οποία απέκτησαν δύο εγγονάκια. Τα παιδιά λοιπόν τους φωνάζουν «γιαγιά» και «παππού» στα ελληνικά και όχι στα Ολλανδικά όπως θα νόμιζε κανείς!

Όνειρο της Silvia και του Jan είναι να καταφέρουν να βγουν στη σύνταξη (υπολογίζουν σε περίπου 4 χρόνια) και έπειτα να «μοιράζουν» το χρόνο τους μεταξύ Ολλανδίας και Ρόδου!
Αρκεί όπως είπαν «να είναι καλά»!

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου