Νέα συστήματα ασφαλείας θα τοποθετηθούν στο λιμάνι της Ρόδου

Νέα συστήματα ασφαλείας θα τοποθετηθούν στο λιμάνι της Ρόδου

Νέα συστήματα ασφαλείας θα τοποθετηθούν στο λιμάνι της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1067 ΦΟΡΕΣ

Η εγκατάστασή τους πρόκειται να δημοπρατηθεί άμεσα

«Αστακός» αναμένεται να γίνουν οι λιμενικές εγκαταστάσεις της Ρόδου όταν υλοποιηθεί το μεγάλο έργο της αναβάθμισής τους με την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας τελευταίων προδιαγραφών, στα πρότυπα των μεγάλων λιμανιών του εξωτερικού.

Ως γνωστόν, πρόκειται για την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας (ISPS) στο λιμάνι της Ρόδου που βέβαια εκτός από το τουριστικό περιλαμβάνει την Ακαντιά αλλά και την Κολώνα. Η χρηματοδότηση της εγκατάστασης αυτής γίνεται από τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ και ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 3,6 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Το έργο αναμένεται να βγει για δημοπράτηση άμεσα αφού το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Λ.Τ.) ήδη έχει στείλει τα τεύχη δημοπράτησης και έχουν εγκριθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά με τις διαδικασίες του διαγωνισμού, ο οποίος είναι διεθνής, το σύστημα ενδέχεται να λειτουργεί από την έναρξη της τουριστικής περιόδου του 2019!

Όσο για το τι προβλέπεται να γίνει: Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, καταρχήν θα χρειαστεί περίπου ένα εξάμηνο για να γίνει η εγκατάσταση από τη στιγμή που θα βγει ο ανάδοχος. Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Λ.Τ. κ. Μιχάλης Χριστοδούλου έχει ζητήσει αυτό να γίνει μέσα σε τέσσερις μήνες.

Μεταξύ άλλων, στο τουριστικό λιμάνι θα μπορούν να μπαίνουν μόνο οι επιβάτες και όσοι έχουν ειδική κάρτα εισόδου, θα τοποθετηθούν ανιχνευτές μετάλλων και σκάνερ, από τα οποία θα περνούν όλοι όσοι εισέρχονται και βέβαια θα ελέγχονται και οι αποσκευές. Μάλιστα, θα τοποθετηθούν τέτοια μηχανήματα που θα υπάρχει η δυνατότητα να ελέγχουν ακόμα και φορτηγά. Επίσης, θα τοποθετηθούν φυλάκια, ακόμα και χημικές τουαλέτες.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, θα χρειαστεί επιπλέον προσωπικό για να λειτουργεί τα μηχανήματα και να διενεργεί τους ελέγχους, το οποίο υπολογίζεται γύρω στα τριάντα άτομα.
Ακόμη, θα επεκταθεί ο έλεγχος με τις κάμερες, αφού πλέον όλη η λιμενική ζώνη από την Κολώνα μέχρι και την Ακαντιά θα είναι απολύτως ελεγχόμενη από κλειστό κύκλωμα.

Σημειώνεται ότι και ο χώρος του λιμένα της Ακαντιάς θα κλείσει ώστε να είναι ελεγχόμενος.
Όσον αφορά στην είσοδο και τη στάθμευση των οχημάτων στα λιμάνια, θα τεθεί σε εφαρμογή η νέα κυκλοφοριακή μελέτη ειδικά για αυτά.

Έτσι, μετά την εγκατάσταση αυτού του συστήματος, τα λιμάνια της Ρόδου θα είναι πλέον αναβαθμισμένα και ειδικά το τουριστικό θα πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας κάτι το οποίο θα ανταποκρίνεται και στις απαιτήσεις των Εταιριών κρουαζιεροπλοίων και θεωρείται ότι θα συμβάλλει στην αύξηση των προσεγγίσεων και της επιβατικής κίνησης.

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη