Υποχρεωτική αλλαγή ηγεσίας στο ΤΟΔ

Υποχρεωτική αλλαγή ηγεσίας στο ΤΟΔ

Υποχρεωτική αλλαγή ηγεσίας στο ΤΟΔ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 187 ΦΟΡΕΣ

Ο νέος κανονισμός υποχρεώνει την ΕΠΣΔ να διορίσει στη θέση του προέδρου πιστοποιημένο μη εν ενεργεία διαιτητή. Δεν αποκλείεται οι αλλαγές να ενταχθούν στο πλαίσιο μίας ευρύτερης αναδιάρθρωσης της Ε.Ε. και των επιτροπών της Ένωσης

Νέα δεδομένα διαμορφώνει το Σύστημα Διαιτησίας Ποδοσφαίρου περιόδου 2018-2019, καθώς του Τοπικού Οργάνου Διαιτησίας δεν μπορεί να προΐσταται πλέον μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΔ, αλλά πιστοποιημένος μη εν ενεργεία διαιτητής υψηλού κύρους. Η παράγραφος 1 του άρθρου 8 του κανονισμού αναφέρει τα ακόλουθα:

«Στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων με απόφαση του ΔΣ της Ένωσης διορίζεται τριμελής (3) τοπική επιτροπή διαιτησίας που αποτελείται από έναν Πρόεδρο, έναν αναπληρωτή πρόεδρο και ένα μέλος. Όλα τα μέλη της τοπικής επιτροπής διαιτησίας είναι πρώην διαιτητές, υψηλού κύρους που έχουν πιστοποιηθεί από την ΚΕΔ και τουλάχιστον ο Πρόεδρος διαθέτει απολυτήριο εξατάξιου γυμνασίου ή Λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής.

Μόνο σε περίπτωση έλλειψης πιστοποιημένων διαιτητών, είναι δυνατό να ορίζονται μη πιστοποιημένοι πρώην διαιτητές υψηλού κύρους οι οποίοι διαθέτουν απολυτήριο εξατάξιου γυμνασίου ή Λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής. Το ανώτατο όριο ηλικίας τους αποφασίζεται από την ΕΕ της ΕΠΣ».

Ως εκ τούτου, η Ε.Ε. της Ένωσης οφείλει να προχωρήσει στην αντικατάσταση του Θεοφάνη Πελλού και να αναθέσει την προεδρία του ΤΟΔ σε διαιτητή.

Δεν αποκλείεται η αλλαγή να ενταχθεί στο πλαίσιο μίας ευρύτερης αναδιάρθρωσης της Εκτελεστικής Επιτροπής και των επιτροπών της Ένωσης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν, πως για τη σύνθεση του Τοπικού Οργάνου Διαιτησίας, τα πάντα είναι ανοιχτά.

Διαβάστε ακόμη

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Αυτά ισχύουν με τον υποβιβασμό

ΑΕΡΑ-ΙΑΛΥΣΟΣ: Κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα!

Β’ Κατηγορία: Ο Αγγελάκης νέος τεχνικός των Πανθήρων

Συνέχεια αγώνων στο ροδίτικο μπριτζ

Λαμπαδηδρόμος στο Καστελλόριζο ο δρομέας και προπονητής του Ανταίου, Σάββας Πότσος

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μουάιτάι ο Κλεάνθης Κυριάκου!

Νικητής με απίστευτο ρεκόρ στον Μαραθώνιο Ρόδου ο Κενυάτης Μόουζες Κίπτοο Κούργκατ

Γ' Εθνική: Μεγάλο παιχνίδι στ’ Αφάντου