Επιτήδειοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι της ΔΕΗ

Επιτήδειοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι της ΔΕΗ

Επιτήδειοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι της ΔΕΗ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1641 ΦΟΡΕΣ

Προσπαθώντας να εξαπατήσουν συμπατριώτες μας

Ως υπάλληλοι της ΔΕΗ εμφανίζονται επιτήδειοι σε ανυποψίαστους συμπολίτες μας και τους υπόσχονται τη διευθέτηση υποθέσεων που αφορούν «πειραγμένους» μετρητές ηλεκτροδότησης, έναντι αμοιβής!

Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση αφού στα «δίχτυα» των επιτήδειων μπορεί να πέσει ο οποιοσδήποτε έχει ανοικτές υποθέσεις με τη ΔΕΗ, και κυρίως οι ηλικιωμένοι, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ανθρώπων που ήδη έχει εξαπατηθεί!
Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιες αρχές της περιοχής μας έχουν ενημερωθεί σχετικά με αφορμή συμπολίτισσά μας, η οποία προσέφυγε ήδη στις διωκτικές αρχές και κατέθεσε δια του δικηγόρου της κ. Μανώλη Μακιάρη αίτηση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εντοπιστεί το άτομο που επικοινώνησε μαζί της και της πρότεινε να «τακτοποιήσει» την υπόθεσή της, φυσικά με το αζημίωτο!

Σύμφωνα με όσα η συμπολίτισσά μας αναφέρει στην αίτησή της προς τον κ. Εισαγγελέα, πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 21 Σεπτεμβρίου το απόγευμα έλαβε ένα τηλεφώνημα στο προσωπικό της τηλέφωνο από άγνωστο άτομο, ο οποίος της παρουσιάστηκε ως υπάλληλος της ΔΕΗ!
Ο άνθρωπος αυτός χωρίς να της αναφέρει τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο) παρά τις συνεχείς ερωτήσεις και πιέσεις από τη συμπολίτισσά μας, την κάλεσε από τηλεφωνικό αριθμό με απόκρυψη και της είπε ότι το ρολόι του ηλεκτρικού ρεύματος που είχε στην επιχείρησή της ήταν τάχα «πειραγμένο». Ο ίδιος προθυμοποιήθηκε να το «τακτοποιήσει» και να διευθετήσει την υπόθεσή της, ωστόσο προηγουμένως θα έπρεπε να του καταβάλει ένα χρηματικό ποσό.

Ο άγνωστος δράστης επιχείρησε να επικοινωνήσει και άλλες φορές με τη συμπολίτισσά μας, η οποία πλέον έχει προσφύγει στον εισαγγελέα ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστεί ο άνδρας που της τηλεφώνησε.
Πάντως για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η αστυνομία, ενώ επισημαίνεται πως θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάλληλοι δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα δεν εμφανίζονται στην πόρτα μας και πολύ δε περισσότερο μέσω τηλεφώνου για την επίλυση της όποιας υπόθεσής μας, και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν ζητούν να καταβάλλουμε χρήματα ή οφειλές εκτός δημόσιας υπηρεσίας.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου