Υπάρχουν δυνατότητες για επέκταση της τουριστικής περιόδου

Υπάρχουν δυνατότητες για επέκταση της τουριστικής περιόδου

Υπάρχουν δυνατότητες για επέκταση της τουριστικής περιόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 707 ΦΟΡΕΣ

Αυτό επεσήμανε στη χθεσινή συνάντησή του με τον δήμαρχο ο πρέσβης της Γερμανίας

Η Ρόδος έχει ωραίες παραλίες αλλά θα μπορούσε να προσφέρει πολύ περισσότερα και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, δήλωσε χθες από τη Ρόδο, μετά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, Γενς Πλότνερ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του με την ιδιότητα αυτή στο νησί μας, το οποίο έχει επισκεφθεί πολλές φορές ως ιδιώτης στο παρελθόν. Ο κ. Πλότνερ, συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Πρόξενο της Γερμανίας στη Ρόδο, κ. Δημήτρη Γιώρτσο, είχε χθες το μεσημέρι συνάντηση αρκετής ώρας με τον Δήμαρχο μέσα σε εγκάρδιο κλίμα.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, καταρχήν, ο κ. Χατζηδιάκος, είπε ότι εκείνο που προέκυψε κατά τη συνάντηση είναι ότι ο Πρέσβης είναι παλιός φίλος της Ρόδου αφού την έχει επισκεφθεί πολλές φορές ιδιωτικά και έχει αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι συζήτησαν τις σχέσεις που συνδέουν τη Ρόδο και τη Γερμανία, από τη δεκαετία του ’60 με τους μετανάστες και στη συνέχεια με τον τουρισμό μια και είναι σταθερά μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές για την περιοχή μας. Είναι γνωστό, είπε ο Δήμαρχος, ότι τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε κάθε χρόνο μέσο όρο περί τους 350 χιλιάδες επισκέπτες από τη Γερμανία, οι οποίοι μάλιστα έρχονται πολλές φορές. Επίσης, έχουμε και οικογένειες από μικτούς γάμους και όσους διαμένουν για επαγγελματικούς λόγους. Όλα αυτά δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για συνεργασία είπε.

Εκτός, όμως, από αυτά, με τον Πρέσβη συζήτησαν, χθες, και διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως για επενδύσεις, τη Fraport αλλά καταπιάστηκαν και με θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος και συνεργασίας. Κλείνοντας, ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε λέγοντας ότι μέσα από αυτή τη φιλία μπορούμε να χτίσουμε συνεργασίες για το μέλλον.

Από αριστερά στη φωτό ο κ. Γιώρτσος, ο κ. Πλότνερ και ο κ. Χατζηδιάκος
Από αριστερά στη φωτό ο κ. Γιώρτσος, ο κ. Πλότνερ και ο κ. Χατζηδιάκος


Ο πρέσβης
Από την πλευρά του, ο κ. Πλότνερ, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη θερμή υποδομή, επιβεβαίωσε ότι έχει έρθει στη Ρόδο πολλές φορές και τόνισε ότι είναι καλό που ήρθε για δύο λόγους: Πρώτα απ’ όλα-είπε, απευθυνόμενος στον κ. Χατζηδιάκο-θα πρέπει να συγχαρούν ο ένας τον άλλο για τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στη Γερμανία και τη Ρόδο που εμπεδώθηκε μέσα από τον τουρισμό, τόνισε ότι οι Γερμανοί έρχονται εδώ γιατί αγαπούν το νησί και ευχαρίστησε για τη διάσημη ελληνική φιλοξενία.

Ο δεύτερος λόγος για την επίσκεψή του είναι για να δουν μαζί το μέλλον και πώς μπορούν να συνεργαστούν ακόμα καλύτερα. Όπως εξήγησε, αυτό αφορά στον τουρισμό και την επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά ακόμα και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

«Η Ρόδος έχει ωραίες παραλίες αλλά γνωρίζω ότι έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει και αυτό μπορεί να ανακαλυφθεί το Φεβρουάριο και το Μάρτιο πολύ καλά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλότνερ και επεσήμανε ότι ο τουρισμός είναι το ένα αλλά σήμερα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου και θα προσπαθήσουν να βρουν άλλες μορφές οικονομικής συνεργασίας και να δουν αν μπορούν να κάνουν περισσότερα εκτός από τον τουρισμό και πως μπορούν να γίνουν επενδύσεις στο νησί.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδιαφέρον από γερμανικές εταιρίες στη Ρόδο, ο κ. Πλότνερ είπε ότι υπάρχουν δύο μεγάλες Εταιρίες που επενδύουν ήδη στο νησί, η TUI και η Fraport.

Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση που ανέφερε ο κ. Πλότνερ ότι με την ανάπτυξη του Ίντερνετ βλέπει μεγάλες δυνατότητες για την ανάπτυξη της Ρόδου μέσω αυτού. Για παράδειγμα, αν σκεφθεί κανείς ότι πολλοί εργάζονται μέσω του Ίντερνετ, όπως αρχιτέκτονες, διακοσμητές κτλ., θα μπορούσαν να εργαστούν στη Ρόδο τους χειμερινούς μήνες, είπε, και με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένα είδος επενδύσεων με αυτούς ο οποίοι θα έρθουν εδώ και θα μείνουν για να εργαστούν μέσω του Ίντερνετ, ιδιαίτερα όταν αναπτυχθούν πολύ υψηλές ταχύτητες όπως σχεδιάζει ο ΟΤΕ.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο