545 δρχ. συγκεντρώθηκαν για την Κύπρο από την πρωτοβουλία της Ροδιακής

545 δρχ. συγκεντρώθηκαν για την Κύπρο από την πρωτοβουλία της Ροδιακής

545 δρχ. συγκεντρώθηκαν για την Κύπρο από την πρωτοβουλία της Ροδιακής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 108 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 18 Νοεμβρίου 1958 Αριθ. Φύλλου 2282

ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΚΔΟΣΕΩΣ

545 ΔΡΑΧΜΑΙ ΣΥΝΕΚΕΝΤΡΩΘΗΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟ ΥΠΟ ΤΗΣ “ΡΟΔΙΑΚΗΣ”
Η πρωτοβουλία της “Ροδιακής” υπέρ του εράνου της Κύπρου απέσπασε τας ευμενείς κρίσεις της Α.Σ. του Μητροπολίτου, δια την “δια πρώτην φοράν εκδηλωθείσαν συμβολήν” ως και του λαού της Ρόδου.

Παραλλήλως, συνεκεντρώθη το ποσόν των 545 δραχμών εκ των πωληθέντων φύλλων, το οποίον κατετέθη εις την Εθνικήν Τράπεζαν Ελλάδος και Αθηνών, ως προκύπτει εκ του υπ’ αριθμόν 1801 διπλοτύπου, χαρακτηρίζοντας την εισφορά ως “προϊόν εκτάκτου εκδόσεως της “Ροδιακής”, διανεμηθείσης υπό λυκοπούλων”. Βάσει του αυτού διπλοτύπου επίσης εξεδόθη το υπ’ αριθμόν 23957 διπλότυπον της Πανελληνίου Επιτροπής Αυτοδιαθέσεως Κύπρου.

Χθες την πρωΐαν, καταμετρήθησαν τα εκτυπωθέντα φύλλα-ως προκύπτει εκ σχετικού πρακτικού-παρουσία του εκπροσώπου της Επιτροπής Ρόδου Παπασπύρου Οικονόμου, ευρέθησαν δε 1450. Εν συνεχεία παρεδόθησαν εις λυκόπουλα διατεθέντα ευγενώς υπέρ του σκοπού υπό του Περιφερειακού Εφόρου Προσκόπων κ. Ανδρέα Δημητριάδη. Ακολούθως την μεσημβρίαν εγένετο η παράδοσης 545 δραχμών, και 905 φύλλων μη πωληθέντων, άτινα κατετέθησαν εις τα Γραφεία της Ερανικής Επιτροπής.
Σημειωτέον ότι η έκτακτος έκδοσις ήτο απ’ αρχής μέχρι τέλους αφιερωμένη εις την Κυπριακήν υπόθεσιν.

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟΝ
Στην αγαπητή μας εξαδέλφη δίδα ΣΜΑΡΑΓΔΗ Δ. ΚΑΤΑΛΕΙΦΟΥ που έδωσε αμοιβαίαν υπόσχεσιν γάμου μετά του εκλεκτού νέου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ εκφράζομεν τις θερμότερές μας ευχές.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΣΤΑΣΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ- Από του παρελθόντος Σαββάτου ήρχισεν η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος εις την περιφέρειαν Πανόρμου, καθ’ όλον το 24ωρον.
Εκτός του φωτιστικού ρεύματος παρέχεται και βιομηχανικόν τοιούτον, προς τον σκοπόν όπως εξυπηρετηθούν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών δια την άρδευσιν των δένδρων των, τοποθετούντες ηλεκτροκίνητα μοτέρ εις τα φρεάτιά των.
Εκ παραλλήλου προωθείται με γοργόν ρυθμόν η εγκατάστασις του ηλεκτρικού δικτύου και εις Μυρτιές Καλύμνου, πιστεύεται δε ότι το έργον θα έχη περατωθή μέχρι των αρχών της Ανοίξεως.

ΘΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΘΗ Η ΣΠΟΓΓΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ Θ' ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΔΥΤΩΝ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας). Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ανδρανόπουλος απεκάλυψεν εις σπογγαλιευτικούς παράγοντες της Καλύμνου, ότι επίκειται η λήψις αποφάσεως περί πριμοδοτήσεως των σπογγαλιευτικών. Επίσης απεκάλυψεν ότι μελετάται κατ’ αυτάς η αύξησις των μισθών των δυτών, οι οποίοι εργάζονται εις σπογγαλιευτικά συγκροτήματα.
Εξ άλλου, ο κ. Ανδριανόπουλος, εδήλωσεν ότι θα καταβάλη πάσαν προσπάθεια προς ικανοποίησιν των αιτημάτων του Σπογγαλιευτικού κόσμου και των κατοίκων της Καλύμνου.

ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ ΧΘΕΣ Ο κ. ΒΗΧΟΣ
Χθες αναχώρησε αεροπορικώς επιστρέφων εις Αθήνας ο Γενικός Γραμματεύς της Γραμματείας Εξωσχολικού Αθλητισμού κ. Βήχος, μετά πολυήμερην παραμονήν εις Ρόδον. Προχθές ο κ. Βήχος επεσκέφθη προς Αθλητικούς Συλλόγους της Υπαίθρου και εξήτασε διάφορα αιτήματά των.
Ως γνωστόν ο κ. Βήχος επεσκέφθη επανειλημμένως τον Νομάρχην κ. Παπακωνσταντίνου και συνεργάσθη επί αθλητικών ζητημάτων της Δωδεκανήσου. Επίσης ο κ. Βήχος προήδρευσε συσκέψεως των αθλητικών παραγόντων της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Πώς είδε την Ρόδον ο κ. Υβ. Νταρτουά

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καταγγέλεται διώγμος εξαπελύθη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον θα αναχωρήσουν τα Σπογγαλιευτικά της Καλύμνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Θα απονεμηθώσι έπαινοι εις τους οδηγούς και εισπράκτορας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι Τούρκοι ομιλούν ήδη περί της Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Γλέντι στην Έμπωνα με Εις Υγείαν και με Σκολ!