Διαμαρτυρία στην Aegean για τα ακριβά εισιτήρια που πληρώνουν οι Ροδίτες

Διαμαρτυρία στην Aegean για τα ακριβά εισιτήρια που πληρώνουν οι Ροδίτες

Διαμαρτυρία στην Aegean για τα ακριβά εισιτήρια που πληρώνουν οι Ροδίτες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5913 ΦΟΡΕΣ

Με τον πρόεδρο της εταιρείας θα συναντηθεί ο δήμαρχος Ρόδου Φ. Χατζηδιάκος

Παρέμβαση στη Διοίκηση της Aegean καθώς και άλλων αεροπορικών εταιρειών, για το υψηλό κόστος των εισιτηρίων στα νησιά μας, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προτίθεται να κάνει ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Μιλώντας χθες, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, για το ετήσιο συνέδριο της ΠΕΔ, που πραγματοποιείται στις 19 και 20 του μηνός στη Σύρο, όπως και το ακτοπλοϊκό συνέδριο που γίνεται κάθε χρόνο εκεί και αφορά και την περιοχή μας, ο κ. Χατζηδιάκος είπε ότι θα θέσουν στους κυβερνητικούς που θα παρευρεθούν και το θέμα του τρόπου εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου (ΜΙ), συνδέοντάς το με τα αεροπορικά εισιτήρια.

Καταρχήν, χαρακτήρισε το συνέδριο «δύσκολο» και είπε ότι τα θέματα που θα το απασχολήσουν είναι χρονίζοντα-κάποια έχουν δρομολογηθεί-ενώ κατά τη συζήτηση για το ΜΙ δεν θα μείνουν μόνο στο ακτοπλοϊκό, μια και ο ίδιος προτίθεται να θίξει και το…αεροπορικό. Και είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια:
«Αυτή η κατάσταση που παρουσιάζει τον τελευταίο μήνα, αμέσως μετά το κλείσιμο της τουριστικής σεζόν, της δρομολόγησης των χειμερινών πλέον αεροσκαφών από την Aegean, το κόστος των εισιτηρίων που είναι όχι δυσπρόσιτο αλλά…απρόσιτο από χαμηλές οικονομικά τάξεις, μας απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό με τους συνεργάτες μου».

Όπως εξήγησε, πρόθεσή τους είναι όχι απλώς να στείλουν μια επιστολή, αφού εδώ και τρεις εβδομάδες έχει προβεί σε κάποιες κινήσεις μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Πόκκια κάνοντας, καταρχήν, μία διερεύνηση σχετικά με άλλες αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο, και έχουν συγκεντρώσει τα στοιχεία.

Έτσι, επ’ ευκαιρία της παραμονής τους στην Αθήνα το επόμενο διάστημα, ο κ. Χατζηδιάκος θα επιδιώξει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Aegean, τον κ. Βασιλάκη, καθώς και με εκπροσώπους άλλων αεροπορικών εταιρειών.

Όπως είπε, μάλιστα, είναι κανόνας ότι όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός, δεν υπάρχει φθηνό εισιτήριο και αυτό είναι αυτή τη στιγμή το μείζον θέμα που μας απασχολεί όσον αφορά τις συγκοινωνίες, κυρίως το νησί της Ρόδου, αλλά δυστυχώς και σε άλλους προορισμούς οι αυξήσεις των εισιτηρίων είναι σε αυτά τα επίπεδα.

Ο κ. Χατζηδιάκος δεν παρέλειψε να διευκρινίσει, όμως, ότι σε εμάς είναι ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη να γίνει κάτι γιατί είμαστε νησί, μακριά από το κέντρο και είναι μονόδρομος και το αεροπορικό αλλά και το ακτοπλοϊκό μέσο, που επίσης έχει ανεβασμένο κόστος.

Επίσης, το ΜΙ έρχεται να καλύψει μόνο την ακτοπλοΐα εφόσον λειτουργήσει σωστά, γι’ αυτό θα εξετάσουν τι μπορεί να γίνει με παρεμβάσεις στις αεροπορικές εταιρείες. Πολλή συζήτηση έγινε και με τη δεύτερη εταιρεία, την Ellinair, να αυξήσει τα δρομολόγια αλλά, όπως είπε, όταν δουν ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση αυξάνουν και το κόστος των εισιτηρίων. Μάλιστα, το ίδιο συνέβαινε, όπως είπε, και με την Rynair σε περιόδους αιχμής, αν και low cost Εταιρεία.

Άλλα θέματα
Στο συνέδριο, λοιπόν, θα θέσει και θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων, επαναλαμβάνοντας ότι μέρος του τέλους διανυκτέρευσης ανήκει στους Δήμους ενώ π.χ. τα έσοδα από τους αρχαιολογικούς χώρους, ένα μέρος τους θα έπρεπε να επιστρέφει για τη συντήρηση των Μνημείων.

Φυσικά θα θίξουν και το θέμα Διοικητικής μεταρρύθμισης, του «Κλεισθένη», που όπως είπε ο κ. Χατζηδιάκος, η μόνη στόχευση ήταν η απλή αναλογική και η αποσύνδεση των υποψηφιοτήτων των τοπικών συμβουλίων από τον κεντρικό κορμό ενώ δεν ασχολήθηκε νομοθετικά με τίποτα άλλο. Μάλιστα, τα θέματα αυτά θα τεθούν και στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, που θα είναι το τελευταίο πριν από τις εκλογές του Μαΐου.

Στο συνέδριο θα υπάρξει, επίσης, ειδική θεματική, με εισηγητές τον ίδιο και τον Δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο, που είναι προσκεκλημένος, επειδή πήραν την πρωτοβουλία για την προσφυγή στα Ευρωπαϊκά όργανα για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και ταυτόχρονα έχουν αναθέσει στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ τη διεξαγωγή μίας έρευνας, που αναμένεται ότι θα είναι έτοιμη σε ένα μήνα, για τις επιπτώσεις από την αύξηση των συντελεστών στους νησιώτες. Αυτό θα αποτελέσει ακόμα ένα όπλο στη φαρέτρα μας στην Ευρώπη, όπως είπε.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο