Δύο άτομα στο εδώλιο για ληστεία σε ζαχαροπλαστείο

Δύο άτομα στο εδώλιο  για ληστεία σε ζαχαροπλαστείο

Δύο άτομα στο εδώλιο για ληστεία σε ζαχαροπλαστείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1022 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορούμενοι για τη ληστεία που διέπραξαν σε ζαχαροπλαστείο της πόλης της Ρόδου, θα καθίσουν στις αρχές Μαΐου στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου.

Ο λόγος για έναν 30χρονο και έναν 34χρονο οι οποίοι έχουν ήδη κριθεί ένοχοι από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και άσκησαν εφέσεις προκειμένου να μειώσουν ή και να «εξαφανίσουν» τις ποινές αυτές που τους έχουν επιβληθεί.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες πριν από πέντε χρόνια είχαν καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη έξι ετών και 25 μηνών ο 30χρονος και σε κάθειρξη 6 ετών ο 34χρονος, με την έφεση και για τους δύο να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τις κατηγορίες της ληστείας από κοινού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά, απόπειρα ληστείας με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά, απόπειρα κλοπής, τον 30χρονο βάραινε και η κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση για την οποία το πρωτόδικο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, αλλά ατιμώρητο λόγω τοξικομανίας.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε η κ. Ειρήνη Φιλίππου.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 15 Ιανουαρίου 2014 μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, και σε βάρος των δραστών εκδόθηκαν εντάλματα με τα οποία και συνελήφθησαν.

Πιο συγκεκριμένα, στις 2 τα ξημερώματα της 15ης Ιανουαρίου στην πόλη της Ρόδου ο 30χρονος επιχείρησε με την απειλή μαχαιριού και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου να αφαιρέσει χρήματα εισπράξεων από υπάλληλο διανομής έτοιμου φαγητού (υπάλληλο delivery), ο οποίος αντέδρασε και τον απέτρεψε. Ακολούθως ο δράστης προσπάθησε να αφαιρέσει μια σταθμευμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα προκαλώντας της φθορές.

Περιπολούντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που ενημερώθηκαν για τα παραπάνω περιστατικά, κατάφεραν άμεσα να εντοπίσουν και να προσαγάγουν τον 30χρονο περίπου στις 3 τα ξημερώματα.

Από την εξέλιξη της υπόθεσης σε συνδυασμό με λεπτομερή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων εξακριβώθηκε ότι, στις 12-01-2014 το βράδυ στην πόλη της Ρόδου οι κατηγορούμενοι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με κασκόλ και κουκούλα, μπήκαν σε ζαχαροπλαστείο και ο 30χρονος απειλώντας την υπάλληλο με μαχαίρι αφαίρεσε το συρτάρι της ταμειακής μηχανής που περιείχε χρηματικό ποσό καθώς και την προσωπική τσάντα της υπαλλήλου και διέφυγαν με δίκυκλο.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο δράστες λίγο μετά τις 8 το βράδυ, κρατώντας μαχαίρι και φορώντας στα κεφάλια τους κουκούλα και κασκόλ, κατάφεραν, να εισβάλουν αστραπιαία μέσα στο γνωστό ζαχαροπλαστείο της πόλης μας, και αφού ακινητοποίησαν την υπάλληλο βάζοντάς της το μαχαίρι στο λαιμό και απειλώντας την, να αρπάξουν τα χρήματα που είχε η ταμειακή μηχανή του ζαχαροπλαστείου και να γίνουν στη συνέχεια καπνός.

Το συνολικό ποσό, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ανέρχεταν στα 850 περίπου ευρώ, ενώ οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με μηχανή που είχαν σταθμεύσει έξω από το κατάστημα προς άγνωστη κατεύθυνση.
Αμέσως μόλις αναφέρθηκε το περιστατικό, στην αστυνομία της περιοχής μας σήμανε συναγερμός και ομάδες της ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας Ρόδου καθώς επίσης και της Τροχαίας, κλιμάκωσαν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και ο 30χρονος, ο οποίος εξεταζόμενος υπέδειξε την περιοχή που είχαν απορρίψει το κλεμμένο τμήμα της ταμειακής μηχανής και την τσάντα της υπαλλήλου, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους.
Στην κατοχή του 30χρονου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί δέκα ναρκωτικά χάπια και ένα μάλλινο γάντι.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο