Θεοδοσία Βολονάκη: Χρειάζεται φαντασία και νέες ιδέες

Θεοδοσία Βολονάκη: Χρειάζεται φαντασία και νέες ιδέες

Θεοδοσία Βολονάκη: Χρειάζεται φαντασία και νέες ιδέες

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 698 ΦΟΡΕΣ

Για να απεγκλωβιστούμε από το μοντέλο του μαζικού τουρισμού

Τη Θεοδοσία Βολονάκη τη γνωρίζουμε μέσα απο τον ραδιοφωνικό σταθμό “Radio 1”. Βρίσκεται πίσω από τα μικρόφωνα, σχεδιάζει κι οργανώνει την προώθηση προϊόντων και επιχειρήσεων, μέσα από τη ραδιοφωνική διαφήμιση ως επικεφαλής του εμπορικού του τμήματος.

Όσοι τη γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι είναι μια γυναίκα εξαιρετικά δυναμική που δεν "μασάει" τα λόγια της, έχοντας άποψη για πολλά θέματα και ιδίως για την αγορά.

Ως απόφοιτος της ΑΣΤΕΡ η κ. Βολονάκη που την έζησε στις μεγάλες δόξες της, θα παλέψει να την ξαναδεί στην κορυφή. Παρότι λόγω επαγγέλματος ασχολείται χρόνια με τα κοινά, αυτή τη φορά αποφάσισε να κατέλθει στις εκλογες στο πλευρό του Φώτη Χατζηδιάκου, ως υποψήφια με την παράταξη "Ρόδος Δύναμη Πολιτών".

Γιατί αποφασίσατε αφενός να ασχοληθείτε με τα κοινά και αφετέρου να ταχθείτε στο πλευρό του Φώτη Χατζηδιάκου;
Η ενασχόληση με τα κοινά ήταν ένα μικρόβιο που το κουβαλάω από παιδί. Ίσως επειδή στην οικογένειά μου μιλούσαμε πάντα για την πολιτική. Δεν αναμείχθηκα ενεργά όμως γιατί στη ζωή μου βάζω προτεραιότητες και από τη στιγμή που έγινα μητέρα, πρώτη μου έννοια ήταν τα παιδιά μου και η δουλειά μου. Τώρα που δε με χρειάζονται, μιας και οι δύο χτίζουν τις καριέρες τους, ήρθε για μένα το πλήρωμα του χρόνου να κάνω αυτό που πάντα επιθυμούσα και το είχα να περιμένει. Αποφάσισα να συνταχθώ με το Φώτη Χατζηδιάκο για πολλούς λόγους. Πρόκειται για έναν ευφυέστατο άνθρωπο, εργασιομανή σε αφάνταστο βαθμό, που έχει όραμα για τη Ρόδο. Είναι απλός άνθρωπος, προσιτός και ανοιχτός σε νέες ιδέες.

Για πρώτη φορά κατεβαίνετε στις εκλογές. Ποιες οι εντυπώσεις σας από την προεκλογική περίοδο;
Ήταν μια καινούργια εμπειρία για μένα. Η συνύπαρξή μου με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους μου, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Κάποιους τους γνώριζα από πολύ παλιά, κάποιους τους γνώρισα τώρα. Είμαστε μία ωραία και δεμένη παρέα. Ανταλλάξαμε ιδέες, προβληματισμούς, σκέψεις. Γυρίσαμε όλο το νησί, ακολουθώντας το Φώτη Χατζηδιάκο, στις περιοδείες. Συναντήσαμε πολύ κόσμο, ακούσαμε τα προβλήματά του, σκύψαμε πάνω απ’ αυτά. Ήταν μια διαδρομή γόνιμη και ενδιαφέρουσα. Πραγματικά την απόλαυσα.

Η Ρόδος δέχεται πολλούς επισκέπτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του νησιού;
Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να εξωραϊστούν οι είσοδοι του νησιού. Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο και το λιμάνι, η εικόνα που θα βλέπει ο τουρίστας θα πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή. Είναι γι’ αυτόν η πρώτη εντύπωση και η πρώτη εντύπωση πάντα μένει. Στη συνέχεια θα πρέπει να δοθεί λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Το καλοκαίρι η κατάσταση στο κέντρο είναι ανυπόφορη. 120.000 αυτοκίνητα, κινούνται τους καλοκαιρινούς μήνες στους δρόμους του νησιού. Η λύση του κυκλοφοριακού θα βελτιώσει και τη δική μας καθημερινότητα.

Ποιο είναι το δικό σας όνειρο για τη Ρόδο;
Η Ρόδος είναι εδώ και δεκαετίες κορυφαίος τουριστικός τουρισμός. Θα επιθυμούσα να γίνει κέντρο τουριστικής εκπαίδευσης, με διεθνή αναγνώριση. Έχουμε μια ΑΣΤΕΡ που κάποτε ήταν κορυφαία παγκοσμίως στον τομέα αυτό. Σπούδασα σε αυτήν, τις εποχές της μεγάλης δόξας της. Τώρα απλώς υπάρχει. Είναι υποβαθμισμένη. Θα ήθελα να την ξαναδώ στην κορυφή. Είναι διακαής πόθος. Μπορούμε να το πετύχουμε, αρκεί να το παλέψουμε. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για το νησί.

Μπορεί η Ρόδος να αποκτήσει ξανά την αίγλη και τη λάμψη της; Αυτήν δηλαδή που της αρμόζει ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός;
Η Ρόδος είναι ένα νησί απαράμιλλης ομορφιάς. Συνδυάζει ιστορία, φύση, κλίμα, τα πάντα.
Αυτό που της λείπει είναι κάποιες εκδηλώσεις πανευρωπαϊκής απήχησης. Στην Ευρώπη διοργανώνονται κάποια events τους καλοκαιρινούς μήνες που συγκεντρώνουν κόσμο από όλη την ήπειρο. Κάποια απ’ αυτά θα μπορούσαμε να τα φέρουμε και εδώ, στη Ρόδο. Έτσι ανοίγουμε και νέες αγορές. Φαντασία χρειάζεται και νέες ιδέες, ώστε να απεγκλωβιστούμε, όσο μπορούμε, από τον προσδιορισμό της Ρόδου ως τόπο μαζικού τουρισμού. Πρέπει να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα.

Πείτε μου με τρεις λέξεις ποια είναι η Θεοδοσία Βολονάκη. Τρεις λέξεις που σας χαρακτηρίζουν ως άτομο.
Ειλικρινής, εργατική, μεθοδική, ακούραστη. Σου είπα τέσσερεις, για να διαλέξεις.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος