Ελεύθεροι και οι τρεις για τη βαλίτσα με τα 12 κιλά χασίς

Ελεύθεροι και οι τρεις για  τη βαλίτσα με τα 12 κιλά χασίς

Ελεύθεροι και οι τρεις για τη βαλίτσα με τα 12 κιλά χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1799 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους οι δύο Έλληνες και ο αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που κατηγορούνται στην υπόθεση με τα 12 κιλά ακατέργαστης κάνναβης που εξιχνιάστηκε πριν από μερικές ημέρες, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, στο νησί μας.

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος φοιτητής που μετέφερε την ποσότητα στο νησί μας αλλά και ο 20χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που φέρεται ότι επρόκειτο να την παραλάβει, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας αφέθηκαν ελεύθεροι με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Σε ό,τι αφορά τον τρίτο εμπλεκόμενο, τον 20χρονο Έλληνα ο οποίος εντοπίστηκε μαζί με τον αλλοδαπό, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Την υπεράσπιση των εμπλεκομένων έχουν αναλάβει οι κ.κ. Ειρήνη Φιλίππου, Γιάννης Κοκκινογένης και Στέλιος Αλεξανδρής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις απολογούμενοι χθες ενώπιον της ανακρίτριας αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Ειδικότερα, ο 22χρονος φοιτητής είπε πως είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών και μάλιστα ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά δήλωσε ότι τον εκμεταλλεύθηκαν και πως δεν ήξερε ότι μέσα στη βαλίτσα υπήρχε μία τόσο μεγάλη ποσότητα. Γνώριζε ότι μετέφερε ναρκωτικά, όμως του είχαν πει ότι επρόκειτο για μία μικρή ποσότητα για αυτό και όταν συνελήφθη και είδε τι περιείχαν οι συσκευασίες, συνεργάστηκε με τις αρχές. Ο 22χρονος τόνισε πως όλα τα έκανε προκειμένου να πάρει λίγη ποσότητα για δική του χρήση.

Σε ό,τι αφορά τον 20χρονο Αλβανό, είπε πως ο 26χρονος Έλληνας που επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση ως το άτομο που έδινε «εντολές» και αναζητείται, ήταν αυτός που τον έφερε σε επαφή με τον 22χρονο φοιτητή. Ο αλλοδαπός είχε ζητήσει να του δώσει ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης καθώς διαμένει στη Νότια Ρόδο και δεν ήθελε να ψάχνει κάθε λίγο και λιγάκι για τη δόση του. Ο 20χρονος είπε πως δεν είχε την παραμικρή ιδέα για τα 12 κιλά, τα οποία θεωρεί ότι επρόκειτο να τα παραλάβει άλλο άτομο στο Φαληράκι, καθώς εκεί του είπε ο 22χρονος ότι επρόκειτο να πάει.

Τέλος τις κατηγορίες αρνήθηκε και ο 19χρονος Έλληνας τονίζοντας πως ουδεμία σχέση έχει με τη συγκεκριμένη υπόθεση ούτε γνώριζε το περιεχόμενο της βαλίτσας όταν δέχθηκε να βοηθήσει τον 20χρονο αλλοδαπό φίλο του.

Πιο συγκεκριμένα, ο 19χρονος είπε πως γνωρίζεται περί τα τρία χρόνια με τον αλλοδαπό αλλά ποτέ έως τη σύλληψή τους δεν ήξερε την εμπλοκή του σε τέτοιες καταστάσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση για την οποία δεν έχει καμία εμπλοκή, είπε ότι απλώς ακολούθησε τον φίλο του, προκειμένου όπως του είχε πει, να παραλάβει μια βαλίτσα και να οδηγήσει ο 19χρονος τη μοτοσικλέτα του πίσω στη Νότια Ρόδο, καθώς εκείνος όπως του είχε πει θα έπαιρνε ταξί για να επιστρέψει μαζί με τη βαλίτσα που θα του έδινε κάποιο συγγενικό ή φιλικό του πρόσωπο. Ο 19χρονος είπε στην απολογία του πως επειδή ο αλλοδαπός τον είχε εξυπηρετήσει κάποιες φορές πηγαίνοντας τον στη δουλειά καθώς δεν έχει δικό του μεταφορικό μέσο, δε μπορούσε να αρνηθεί σε κάτι τόσο απλό που του είχε ζητήσει, αφού ούτως ή άλλως εκείνη την ώρα δεν εργαζόταν. Πράγματι ο 20χρονος αλλοδαπός τον οδήγησε μέχρι ένα ξενοδοχείο απ’ όπου θα παραλάμβανε τη βαλίτσα, όταν φτάνοντας εκεί και πριν καταλάβουν καν τι συμβαίνει, τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Η βαλίτσα, ο έλεγχος και οι συλλήψεις
Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν στις 20 Μαΐου 2019 στις 10 το πρωί κατά την άφιξη του πλοίου της γραμμής από τον Πειραιά στη Ρόδο.

Με αυτό έφθασε στο νησί μας ο 22χρονος ο οποίος και λίγη ώρα μετά την αποβίβασή του, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Δίωξης. Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν μέσα στις αποσκευές του 11 συσκευασίες, η καθεμία από τις οποίες περιείχε περισσότερο από ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης, ενώ συνολικά τα ναρκωτικά είχαν βάρος 11 κιλά και 926 γραμμάρια.
Από την προανάκριση που έγινε διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος μετέφερε τα ναρκωτικά στο νησί μας, υπό την καθοδήγηση του 26χρονου και με σκοπό να τα παραδώσει σε τρίτο πρόσωπο.

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο ελεγχόμενης παράδοσης ναρκωτικών ουσιών και ο 22χρονος συνοδεύτηκε υπό την επιτήρηση αστυνομικών σε προκαθορισμό κατάλυμα διαμονής (ξενοδοχείο) όπου θα πραγματοποιούνταν η παραλαβή τους.

Πράγματι, βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας (20 Μαΐου 2019) εμφανίστηκαν στο σημείο συνάντησης για την παραλαβή της βαλίτσας με τα ναρκωτικά, ο 20χρονος αλλοδαπός συνοδευόμενος από τον 19χρονο, οι οποίοι εντοπίσθηκαν και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση.
Η ποσότητα της κάνναβης, τρία κινητά τηλέφωνα, ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών (τα χρήματα τα είχε ο 22χρονος), κατασχέθηκαν.

Και οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, προσήχθησαν, ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους και τους παρέπεμψε στην ανάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνεται και ο 26χρονος φερόμενος ως «ηθικός αυτουργός» της υπόθεσης ο οποίος και αναζητείται.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας