Έντονες αντιδράσεις για τον σκουπιδότοπο του αεροδρομίου της Ρόδου!

Έντονες αντιδράσεις για τον σκουπιδότοπο του αεροδρομίου της Ρόδου!

Έντονες αντιδράσεις για τον σκουπιδότοπο του αεροδρομίου της Ρόδου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1586 ΦΟΡΕΣ

Στη χαοτική κατάσταση με τη λειτουργία του αεροδρομίου εσωτερικά και εξωτερικά, ήρθε να προστεθεί και η δημιουργία νέου σκουπιδότοπου, ακριβώς πίσω από το χώρο στάθμευσης των πούλμαν, ενέργεια που επίσης έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Εκατοντάδες άνθρωποι, εργαζόμενοι και επαγγελματίες που διέρχονται καθημερινά από το σημείο εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια, που εκθέτει τόσο το νησί όσο και το αεροδρόμιο, στα μάτια χιλιάδων επισκεπτών.

Ο μάλλον αυτοσχέδιος χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών αποτελείται από ένα… ημικύκλιο με κάδους σκουπιδιών οι οποίοι βρίσκονται ακριβώς πίσω από το χώρο στον οποίο σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία, είναι σε κοινή θέα και φυσικά προσβάσιμος σε όλους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Απέχει μόλις ελάχιστα μέτρα από τα οχήματα αυτά και όπως επισημαίνουν οι οδηγοί τους, όταν φυσά και όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει η οσμή των σκουπιδιών πνίγει τόσο εκείνους όσο και τους τουρίστες που βρίσκονται ακριβώς πίσω από αυτό τον χώρο και πηγαίνουν εκεί για να επιβιβαστούν στα πούλμαν.

Το εφεδρικό πάρκινγκ.  Μπαίνοντας και βγαίνοντας,  από αυτό βλέπει κανείς και  μυρίζει τα σκουπίδια που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στην είσοδό του
Το εφεδρικό πάρκινγκ. Μπαίνοντας και βγαίνοντας, από αυτό βλέπει κανείς και μυρίζει τα σκουπίδια που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στην είσοδό του


Η εικόνα θυμίζει χώρα τρίτου κόσμου. Διάφορα τρωκτικά κάνουν την εμφάνισή τους, μαζί με γάτες και σκυλιά που αναζητούν στα σκουπίδια τροφή. Το μόνο που τους χωρίζει από το καινούριο πάρκινγκ είναι μία συστάδα δέντρων και ένα δίχτυ ύψους 2 μέτρων!

Τα πράγματα χειροτερεύουν όμως όταν λόγω έλλειψης χώρου, κάποια πούλμαν οδηγούνται αναγκαστικά στο εφεδρικό πάρκινγκ των υπηρεσιακών οχημάτων λίγο πιο πίσω, εκεί όπου κατεδαφίστηκαν τα εγκαταλελειμμένα κτήρια. Φυσικά περνώντας κανείς από το σημείο εκείνο, αισθάνεται την απόλυτη ντροπή και δεν μπορεί παρά να εκφράσει την απέχθειά του για το αεροδρόμιο και το νησί. Οι οδηγοί των πούλμαν γίνονται δέκτες της οργής και της αγανάκτησης των τουριστών…

Οι κάδοι βρίσκονται ακριβώς πίσω από τα σταθμευμένα πούλμαν.  Τους χωρίζει μια συστάδα δέντρων και ένα... δίχτυ ύψους 2 μέτρων Όταν φυσά και κάνει ζέστη η οσμή είναι αφόρητη!
Οι κάδοι βρίσκονται ακριβώς πίσω από τα σταθμευμένα πούλμαν. Τους χωρίζει μια συστάδα δέντρων και ένα... δίχτυ ύψους 2 μέτρων Όταν φυσά και κάνει ζέστη η οσμή είναι αφόρητη!


Δίπλα στους κάδους αλλά και απέναντι ακριβώς από αυτούς και άλλη προσβλητική εικόνα. Μπάζα, κλαδιά, ξύλα και πέτρες απομεινάρια εργασιών και παρεμβάσεων… στολίζουν την είσοδο–έξοδο του εφεδρικού πάρκινγκ.

Μέχρι πρότινος τα σκουπίδια συγκεντρώνονταν σε μέρος κοντά στο τέλος της πίστας απέναντι από τα κτήρια της Βάρης. Όμως όπως είπαν εργαζόμενοι, αποφασίστηκε να μεταφερθούν αλλού επειδή υπήρχε οπτική επαφή από τα αεροπλάνα. Πάντως τώρα, όπως είπαν, οι τουρίστες όχι μόνο τα βλέπουν αλλά τα μυρίζουν κιόλας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι εικόνες δεν αρμόζουν σε ένα τουριστικό νησί όπως η Ρόδος και σε ένα αεροδρόμιο που είναι η βιτρίνα του.

Και ο σκουπιδότοπος εκτείνεται και πιο  μακριά. Μετά τους  κάδους, μπάζα, κλαδιά και ξύλα, σε κοινή θέα
Και ο σκουπιδότοπος εκτείνεται και πιο μακριά. Μετά τους κάδους, μπάζα, κλαδιά και ξύλα, σε κοινή θέα

Το ίδιο και στην απέναντι πλευρά. Εικόνες απαράδεκτες  για τουριστικό θέρετρο
Το ίδιο και στην απέναντι πλευρά. Εικόνες απαράδεκτες για τουριστικό θέρετρο

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου