Tips για να έχεις το τέλειο μακιγιάζ το καλοκαίρι!

Tips για να έχεις το τέλειο μακιγιάζ το καλοκαίρι!

Tips για να έχεις το τέλειο μακιγιάζ το καλοκαίρι!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1478 ΦΟΡΕΣ

Όλες οι γυναίκες αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα με το μακιγιάζ το καλοκαίρι, λόγω της ζέστης και όπως γνωρίζεις μετά από λίγη ώρα το αποτέλεσμα στο πρόσωπό μας μάλλον δεν είναι και τόσο κολακευτικό.

Η make up artist της σχολής ΑΝΚΟ κα Δέσποινα Κωνσταντελλάκη μάς συμβουλεύει για το ιδανικό μακιγιάζ το καλοκαίρι.

1 Καθάρισε πρώτα το πρόσωπό σου. Το Μακιγιάζ «λιώνει» όχι μόνο λόγω της θερμότητας και του ιδρώτα που έχουμε το καλοκαίρι, αλλά και λόγω της λιπαρότητας και που παράγει το δέρμα μας για αυτό διάλεξε ένα καθαριστικό προσώπου αλλά προσοχή.... όχι επιθετικο αλλά ήπιο ώστε να μην διαταραξεις την ισορροπία του δέρματος και προκαλέσεις αφυδάτωση.

2 Μη χρησιμοποιείς πολύ foundation. Το ιδανικό είναι να μην χρησιμοποιείς καθόλου foundation τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά αν πιστεύεις ότι πρέπει να το κάνεις, να βάζεις μόνο όταν το χρειάζεσαι, σε μικρή ποσότητα και σε συγκεκριμένα σημεία.

3 Βάλε concealer μόνο όπου χρειάζεται. Για να κάνεις το μακιγιάζ σου πιο φωτεινό μπορείς να επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις μια ενυδατική κρέμα με χρώμα και να βάλεις concealer μόνο στις περιοχές που εμφανίζεται το πρόβλημα.

4 Χρησιμοποίησε primer πριν βάλεις σκιά. Αυτός ο τρόπος θα σε βοηθήσει να κρατήσεις έντονο το χρώμα της σκιάς στα μάτια σου και να αποφύγεις να τρέξει η σκιά και να δημιουργηθούν γραμμές κυρίως όταν το primer έχει βάση τη σιλικόνη. Βάλε ημιδιαφανή πούδρα στις βλεφαρίδες σου
Βάζοντας την ημιδιαφανή πούδρα επάνω στις βλεφαρίδες σου, η μάσκαρα θα μπορέσει να κρατήσει περισσότερο και χωρίς να λερώσει.. Βέβαια υπάρχει η λύση της αδιάβροχης μάσκαρα αλλά δεν προτείνουμε την χρήση της σε καθημερινή βάση γιατί η αφαίρεσή της ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τις βλεφαρίδες.

5 Βάλε μολύβι χειλιών αντί για κραγιόν. Η καλύτερη επιλογή για το καλοκαίρι είναι τα μολύβια για τα χείλη, καθώς η σύστασή τους έχει βαση το κερί με αποτέλεσμα να τα καθιστά ιδιαίτερα σταθερά. Διάλεξε λοιπόν το μολύβι στην απόχρωση που σου αρέσει περισσότερο και συμπλήρωσε με ένα ενυδατικό lip balm για περισσότερη ενυδάτωση που θα προσφέρει και τη λάμψη της δροσιάς που επιβάλλει μια καλοκαιρινή εικόνα.

6 Πάρε μαζί σου ένα σφουγγαράκι του μακιγιάζ ή ένα πον πον. Με το να το έχεις μέσα στην τσάντα σου θα μπορείς ανά πάσα στιγμή να ρυθμίσεις το μακιγιάζ σου, απλώς και μόνο ταμπονάροντας και απλώνοντάς το καλά στα σημεία που έχει αλλοιωθεί. Μην συμπληρώσεις με πουδρα πριν αφαιρέσεις με ένα χαρτί ταμποναριστα τη λιπαρότητα ή τον ιδρώτα από το πρόσωπο. Αλλιώς θα δημιουργηθεί "λάσπη" με καθόλου κολακευτικη τελική εικόνα.

Θυμίσου!
Το καλοκαίρι δεν χρειάζεται πολύ μακιγιάζ ή τουλάχιστον να μην φαίνεται ότι φοράμε πολύ.
Ακολούθησε τις συμβουλές μας και φόρα το καλύτερο χαμόγελό σου και είναι σίγουρο πως θα λάμψεις όπου πας!!

Διαβάστε ακόμη

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου

«Μίνι» εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματά του

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού

Οριστική θεραπεία ευρυαγγειών με laser