ΡΟΔΙΑΚΑ: Αεροδρόμιο Ρόδου ώρα μηδέν!

ΡΟΔΙΑΚΑ: Αεροδρόμιο Ρόδου ώρα μηδέν!

ΡΟΔΙΑΚΑ: Αεροδρόμιο Ρόδου ώρα μηδέν!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1570 ΦΟΡΕΣ

Η υπόθεση της ταλαιπωρίας χιλιάδων επιβατών στο πολύπαθο αεροδρόμιο «Διαγόρας» Ρόδου αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του τουριστικού και οικονομικού οικοδομήματος της Ρόδου.
Εδώ και μήνες, φωτογραφίζουμε και δείχνουμε το χάλι που επικρατεί μέσα κι έξω από το αεροδρόμιο.

Εδώ και μήνες προειδοποιούμε ότι η κατάσταση αυτή θα μας εξευτελίσει διεθνώς. Εδώ και πολύ καιρό το χάος αντί να βελτιώνεται γίνεται καθημερινά ολοένα και χειρότερο.
Πολλοί είναι εκείνοι που περίμεναν ότι η ιδιωτική εταιρεία της Fraport που έχει αναλάβει τη λειτουργία και τη διοίκηση του αεροδρομίου της Ρόδου, θα άλλαζε ό,τι εδώ και χρόνια πλήγωσε και ταλαιπώρησε τον τόπο και τον τουρισμό μας. Άλλοι πάλι δεν περίμεναν να αλλάξει κάτι.

Η αλήθεια είναι ότι έργα έγιναν. Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό, ούτε βεβαίως και συμφωνεί κανείς με μηδενιστικές τοποθετήσεις και θέσεις. Έργα θα γίνουν και όλοι ευελπιστούμε ότι το αεροδρόμιό μας θα αλλάξει όψη.

Το θέμα, με βάση τα δεδομένα και τα αποτελέσματα που έχουμε σήμερα, είναι ότι οι υπολογισμοί που έκανε η Fraport έπεσαν έξω. Οι σχεδιασμοί τους καθυστερούν. Και βάζουν σε μεγάλη περιπέτεια, την εξέλιξη της τουριστικής μας σεζόν.

Τους πολίτες, τους επιβάτες και τους επιχειρηματίες του τόπου μας δεν τους ενδιαφέρει τι έφταιξε.
Μάντεις κακών δεν θέλουμε να γίνουμε. Μιλάει όμως η πραγματικότητα. Μιλάνε τα δεδομένα, οι εικόνες, τα στοιχεία και τα δεδομένα.

Κι αν η εταιρία σήμερα δεν μπορεί να «κλείσει» γρήγορα τις ανοιχτές πληγές του αεροδρομίου μας, οφείλει να το πει και να το δηλώσει δημόσια τώρα! Σήμερα, που ενδεχομένως υπάρχει ακόμα χρόνος. Αύριο θα είναι πλέον αργά.

Κι αν οι τοπικοί μας φορείς και οι εκπρόσωποί μας που με ελάχιστες εξαιρέσεις βρίσκονται σε βαθιά νιρβάνα εδώ και πολύ καιρό, δεν είπαν μέχρι σήμερα αυτά που θα έπρεπε ίσως να πουν και να πράξουν, τότε κι αυτοί σήμερα πρέπει να μιλήσουν, να τοποθετηθούν. Και το πιο σημαντικό; Να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις, για να μην γίνουμε διεθνώς ρεζίλι.

Κι αν όλοι αυτοί συνεχίσουν να μην επιτελούν τον ρόλο και την αποστολή τους, να μην αντιλαμβάνονται τη χαώδη κατάσταση που υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει και να επιδεινώνεται και σήμερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, τότε αποκλειστικά αρμόδιος πλέον θα πρέπει να είναι ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Γιατί η ταλαιπωρία κι ο εξευτελισμός των επιβατών, ο κίνδυνος έκθεσης παγκοσμίως του νησιού και της χώρας μας, είναι προ των πυλών. Και οι ευθύνες, αγγίζουν βεβαίως και τον Ποινικό Κώδικα για όλους εκείνους που θα δεν έκαναν αυτό που όφειλαν ή που δεν προέβλεψαν τι θα γίνει.
Μέχρι να γίνουν τα αυτονόητα, μέχρι δηλαδή να τελειώσει αυτό το μαρτύριο της ταλαιπωρίας για τους χιλιάδες επιβάτες, εμείς θα λέμε, θα παρουσιάζουμε και θα γράφουμε, τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Άλλοι θα σφυρίζουν αδιάφορα. Άλλοι θα περιμένουν να περάσει το καλοκαίρι κάνοντας ότι δεν είδαν, δεν έμαθαν, δεν άκουσαν.

Έστω και την ύστατη ώρα, επιβάλλεται επιτέλους να καθίσουν σε ένα τραπέζι όλοι οι εμπλεκόμενοι με το ζήτημα του τουρισμού μαζί με τους εκπροσώπους μας και να λάβουν δραστικές και άμεσες αποφάσεις.
Σε άλλη περίπτωση οι σημερινές αναταράξεις που καταγράφονται, θα εξελιχθούν σε άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία και διασυρμό του νησιού μας.
Ιδού η Ρόδος λοιπόν...!

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης