Flashback: Ο Σταμάτης Σπανός με τη φανέλα του Διαγόρα Βατίου

Flashback: Ο Σταμάτης Σπανός με τη φανέλα του Διαγόρα Βατίου

Flashback: Ο Σταμάτης Σπανός με τη φανέλα του Διαγόρα Βατίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 266 ΦΟΡΕΣ

Στη φωτογραφία ο Σταμάτης Σπανός ετοιμάζεται να εκτελέσει φάουλ σε αγώνα του Διαγόρα Βατίου με τον οποίο έπαιζε στο πλαίσιο της Α’ κατηγορίας Δωδεκανήσου. Είναι ουσιαστικά από τη δύση της καριέρας του. Ο Σπανός γεννήθηκε στ’ Αφάντου και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον ΑΕΡΑ.

Σε ηλικία 14 ετών, προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα στην οποία αγωνίστηκε από το 1973 έως και το 1976. Το ταλέντο του δεν άργησε να ξεχωρίσει και έτσι αμέσως μετά πήρε μετεγγραφή για τον Διαγόρα.

Φόρεσε την κυανέρυθρη φανέλα μέχρι και το 1982. Έπαιξε μέχρι και τη Β’ Εθνική με πολλά μεγάλα ονόματα όπως τους Ιντζόγλου, Σιδηρόπουλο, Κυριαζή, Ουτσινά, Βλαντή αλλά και τους Γιάννη και Γιώργο Ράδο, Τάλια, Μαυρουδή, Μαλλιάκα, Μόσχο, Σάββενα, Αχιολά, Τσαταλιό και πολλούς άλλους.

Συνεργάστηκε με τους προπονητές Τάκη Παπουλίδη, Ανδρέα Σταματιάδη, Γιάννη Παυλίδη αλλά και τον Ελληνορουμάνο Σταματίου. Το 1983 επέστρεψε για μια χρονιά στον ΑΕΡΑ και στη συνέχεια πήρε μετεγγραφή για τον Απόλλωνα Καλυθιών ο οποίος ήταν στις δόξες του τότε και διέθετε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές όπως ο Κώστας Παπαστεργίου, ο Καταξενός, ο Ράδος, ο Ορφανός και ο Ταχραμάνης.

Έμεινε στον Απόλλωνα για δύο χρόνια και το 1988 πήγε σε μια από τις αγαπημένες του ομάδες, τον Διαγόρα Βατίου. Μάλιστα με την ομάδα της νότιας Ρόδου πανηγύρισε τα χρόνια εκείνα ακόμα ένα πρωτάθλημα. Ακολούθησε μια ακόμα μετεγγραφή, αυτή τη φορά στον Αστέρα Μασσάρων, στον οποίο όμως δεν μπόρεσε να αγωνιστεί ουσιαστικά καθόλου δεδομένου λόγω εργασίας.

Το 1996 ανέλαβε προπονητής στον ΑΕΡΑ (έχοντας για παίκτες του μεταξύ άλλων και τους Κοιλιά, Καππάκα, Παπαβασιλείου, Καλογήρου και Μπακίρη) με τον οποίο τερμάτισε δεύτερος, δύο βαθμούς πίσω από τον Φοίβο Κρεμαστής.

Διαβάστε ακόμη

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης

Μοναδικές εμπειρίες για τους Παίδες του Κολοσσού στο Μαρμαρίς

Καλή η παρουσία της Κωνσταντίνας Ρεντοπούλου στο «Hereya Open» της Σόφιας