Thomas Cook: Σε αναζήτηση επιπλέον 200 εκατ. λιρών για να μην καταρρεύσει

Thomas Cook: Σε αναζήτηση επιπλέον  200 εκατ. λιρών για να μην καταρρεύσει

Thomas Cook: Σε αναζήτηση επιπλέον 200 εκατ. λιρών για να μην καταρρεύσει

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 473 ΦΟΡΕΣ

Σε αναζήτηση επιπλέον 200 εκατ. λιρών (226 εκατ. ευρώ) βρίσκεται η βρετανική Thomas Cook, προκειμένου να καλύψει υποχρεώσεις έναντι των πιστωτών της. Εάν δεν βρει τα χρήματα άμεσα, κινδυνεύει με χρεοκοπία, που θα μπορούσε να αφήσει χιλιάδες ταξιδιώτες στον «αέρα» ανά την Ευρώπη, σύμφωνα με το Reuters.

H Τhomas Cook από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως, έχει δει τη μετοχή της να κατρακυλά στο ιστορικό χαμηλό των 3,22 πενών. Σήμερα μόνο καταγράφει πτώση 15% στον απόηχο ανακοίνωσης για την ανάγκη έξτρα χρηματοδότησης.

Οι 600.000 πελάτες (κυρίως από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Σκανδιναβία) δεν είναι βεβαίως οι μόνοι που επηρεάζονται. Εξαιρετικά θολό είναι και το μέλλον των 21.000 υπαλλήλων της εταιρείας.

Όπως εξήγησε η εταιρεία, οι πιστωτές ζητούν πρόσθετη κεφαλαιακή ένεση 200 εκατ. λιρών, πέραν αυτής των 900 εκατ. λιρών, που έχει ήδη ανακοινωθεί, για να συνεχίσουν να τη στηρίζουν κατά τη χειμερινή περίοδο. Να σημειωθεί ότι τα χρέη της ανέρχονται σε 1,7 δισ. λίρες.

Πηγή από το περιβάλλον των συζητήσεων είχε από την Πέμπτη αποκαλύψει ότι η Royal Bank of Scotland έθεσε αίτημα της τελευταίας στιγμής για πρόσθετη άντληση κεφαλαίων στην Thomas Cook, αλλά δεν είχε γίνει γνωστό το ύψος.
Βάσει των αρχικών όρων της συμφωνίας, η κινεζική Fosun, θα προχωρούσε σε κεφαλαιακή ένεση ύψους 450 εκατ. λιρών αποκτώντας το 75% της αεροπορικής εταιρείας του ομίλου και το 25% των δραστηριοτήτων tour operator.

Διαβάστε ακόμη

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό

Επανασυστήνεται η Επιτροπή Αεροπορικού Τουρισμού

Στις τρεις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε ξενοδοχειακές επενδύσεις η Ελλάδα το 2023